Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butiker
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Instashop
Följ oss

Digital Marketing Specialist

Om Royal Design

Om Royal Design Group

Royal Design Group grundades 1999 och är idag en av Nordens största aktörer inom heminredning, möbler och belysning på nätet. I koncernen ingår RoyalDesign och Rum21. Med stiftelsen Egmont som ny ägare sedan årsskiftet tar vi nu nästa steg för att långsiktigt stärka vår position både i Norden och internationellt. RDG säljer idag till närmare 40 länder och förväntas omsätta närmare 1,5 miljarder SEK under 2021.

Ta chansen och bli en del av vår fortsätta tillväxtresa! Vi är ett relativt litet sälj- och marknadsteam med korta beslutsvägar, högt tempo och stor frihet att påverka i varje roll. Kontoret ligger vid Garnisonen/Karlaplan i centrala Stockholm.

Om rollen

I tjänsten som Digital Marketing Specialist placerar du en stor del av den totala marknadsbudgeten och optimerar löpande både inom och mellan kanaler mot tydliga mål och nyckeltal.

Du ingår i teamet för Paid Marketing och rapporterar till Head of Paid Marketing. Du arbetar nära Campaign Manager och blir kravställare till både det interna content-teamet och externa byråer. Din övergripande arbetsuppgift är att genom digital marknadsföring driva lönsam försäljning, rekrytera nya kunder och öka vår varumärkeskännedom. Din roll är av både strategisk och operativ karaktär. Du förväntas driva arbetet kring synlighet i digitala kanaler, antingen operativt direkt i annonsplattformar, mot tredjepartsnätverk eller genom kravställning mot byrå.

Tjänsten är heltid och vi hoppas kunna tillsätta den senast 1 oktober.

Exempel på ansvarsområden

-        SEM – du förväntas vara delaktig i kravställning mot byrå, men även ha kompetens att själv sköta våra konton och optimera mot uppsatta mål. Vi jobbar idag med en byrå och huvudsaklig optimering, analys och kravställning görs av Head of Paid Marketing, men vi tror att du kommer att ta över vissa av dessa delar.

-        Paid Social – här blir du operativt ansvarig och förväntas sköta kampanjhantering, optimering, beställning av kampanjmaterial, uppföljning, rapportering och analys. En väldigt viktig del av rollen.

-        Stort plus om du har erfarenhet från fler digitala kanaler såsom Affiliate, Display, Price Comparison, Programmatic, Youtube och Influencer marketing även om vissa av dessa delar sköts av separata roller i teamet.

Löpande rapportering och uppföljning av performance i dina kanaler.

Kvalifikationer

I ditt arbete är uppföljning och analys centralt. Oavsett om du är kravställare mot byrå eller själv hanterar annonsköpen tror vi att du är engagerad och nyfiken på hur varje aktivitet presterar för att alltid lära och bli bättre. Du har hela kundresan i åtanke när du planerar digital marknadsföring och kan argumentera för, och påvisa, hur varje insats bidrar.

Vi tror att du är nyfiken och ifrågasättande av naturen och ständigt på jakt efter bättre och smartare sätt att bedriva marknadsföring i digitala kanaler. Du förväntas vara datadriven i ditt tänk och använda kunddata, beteendedata, kostnads- och marginaldata som grund för dina beslut och din optimering.

-        Minst 3 års erfarenhet från liknande roller på snabbväxande E-handelsbolag, gärna med fokus på Paid Social och SEM

-        Du har gedigen erfarenhet av Google Ads, Google Shopping, Facebook Business Manager, Google Analytics och andra för rollen relevanta verktyg

-        Du har en stark analytisk förmåga

-        Du är troligen grym på Excel

-        Du har förståelse för hela kundresan/funneln och är van att fatta beslut utifrån attributionsmodeller

-        Plus om du har jobbat i Qliksense eller liknande BI-verktyg

-        Du är inte rädd för att testa hypoteser och ta egna initiativ

-        Du är van att optimera mot lönsamhet och CLV

-        Du är tävlingsinriktad och vill hela tiden ligga steget före marknaden, du vill vinna varje dag!

-        Du pratar och skriver flytande svenska och engelska

Ansökan

Låter det intressant? Skicka en ansökan till martin.magnusson@royaldesign.com (CMO) med personligt brev och CV.

Välkommen med din ansökan!

Royal Design Group värnar om en rekrytering och arbetsplats fri från diskriminering, som ger lika möjligheter för alla. Vi tror på att mångfald inom erfarenheter, perspektiv och bakgrund leder till en bättre arbetsmiljö och därmed en bättre kundupplevelse.

Vi har betyget null av 5 baserat på 0 omdömen. Powered by: Trustpilot

Nyhetsbrev
Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.
Checkbox

Om Royal Design

Sveriges största utbud av inredning, möbler och design till ditt hem. RoyalDesign erbjuder ett sortiment med över 50 000 produkter. Inredning på nätet när det är som bäst.

* Fri frakt över 479 kr gäller ej möbler och skrymmande gods som kräver hemleverans.

Vi finns i flera länder

  • Vardagar 08-16

Varumärken

Visa alla (446)

Följ oss

© 2021 RoyalDesign.se
Handla och betala tryggt hos oss