50000MCD brödkniv från Miyabi med ett långt, starkt blad. Den tandade eggen skär enkelt och jämnt genom tjockt, krispigt bröd varje dag. Med en traditionell, praktisk design som skär precist och effektivt. Handtaget är mycket ergonomiskt och tillverkad av ljus masurbjörk. Det marmorerade mönstret gör att varje handtag har ett unikt utseende.
Kniven är vass som en skalpell tack var Honbazuke-slipning, slipad för hand enligt traditionell japansk knivproduktion. Honbazuke-slipning innebär att bladet slipas och poleras för hand i tre komplexa stadier: grovslipning med en vertikalt roterande slipsten, finslipning med en horisontellt roterande slipsten och slutligen polering av eggen med strigelblock. Detta handarbete gör kniven mycket skarp.
Egenskaper
- Autentisk japansk knivbladsform
- Ergonomiskt handtag i unikt mönstrad masurbjörk
- Honbazuke-slipad för hand enligt japansk traditionell knivproduktion
- Handdisk rekommenderas för att behålla bästa kvalitet