Varumärke:

Varumärken:

Om RoyalDesign.se

Om oss

Royal Design Group är Nordens ledande e-handelsaktör inom design, möbler och heminredning – med ambitionen att erbjuda världens bästa varumärken för hela hemmet till rätt pris och vara det självklara valet för konsumenten.

Alltsedan starten 1999, då bolaget var inriktat på e-handel av svenska premiumvarumärken mot den amerikanska marknaden, har bolaget växt kraftigt under lönsamhet. Idag finns bolaget representerat online på över 13 olika geografiska marknader samt genom 14 fysiska butiker i Sverige under varumärkena RoyalDesign.se och Rum21.

Royal Design erbjuder sina kunder ett brett sortiment med över 100 000 produkter från fler än 350 varumärken online. För att utvidga erbjudandet och ta tillvara på den bedömda potentialen utvecklar och säljer bolaget även egna varumärkesprodukter inom främst möbler.

Genom att integrera sin starka ställning inom online med kompletterande fysiska butiker, erbjuder Royal Design sina kunder en bred multikanallösning. Retail + online ,= e-tail. E-tailkonceptet bygger på att förstärka det förtroende som Royal Design redan byggt upp online genom att låta de fysiska butikerna fungera både som inspiration och som ytterligare e-handelskanal för bolaget.

RoyalDesign Kontor

Historik

Royal Design grundades år 1999 av Andreas Ekberg och Hans Bengtsson som såg stor potential i den globala e-handeln. Bolaget startade tidigt e-handel av design- och heminredningsprodukter med fokus på den amerikanska marknaden.

Under åren 2000–2008 expanderade bolaget genom att bredda produktutbudet och addera nya marknader. 2008 bytte bolaget namn och samlade hela sitt erbjudande under ett och samma varumärke, Royal Design. Under denna period lanserade bolaget också sin svenska webbsida samt etablerade huvudkontor i egenägda lokaler i Kalmar 2008.

En viktig milstolpe i Royal Designs tillväxthistorik var när man 2010 öppnade sin första butik i Sturegallerian, Stockholm. Butiken möjliggjorde för Royal Design att ta första steget mot det e-tailkoncept som bolaget arbetar efter idag.

Under slutet av 2012 tog bolaget in sin första externa ägarpartner när eEquity förvärvade en minoritetspost i bolaget för att kunna accelerera tillväxten och etablera sig som den ledande e-handelsaktören i Norden och på sikt även i Europa. I mitten på 2013 tog Bolaget in ytterligare en delägare, Verdane Capital VIII K/S.

I maj 2014 genomförde företaget sitt första strukturförvärv när det förvärvade den rörelsedrivande verksamheten av konkurrenten Rum21 från Qliro Group (dåvarande CDON Group). I köpet tillfördes Royal Design ett bredare sortiment inom möbler samt ett väl utvecklat koncept för egna varumärken.

Affärsidé

Royal Design strävar efter att vara det självklara valet för köpare av högkvalitativa heminredningsprodukter i Norden och på sikt även i Europa samt att vara en stark onlinebaserad återförsäljare i utvalda marknader också utanför Europa. Varumärket ska stå för trend, kvalitet, stil och design av högsta klass samtidigt som bolaget ska rikta sig mot den breda massan och vara en ”folkhemsprodukt”.

RoyalDesign Butik i Sturegallerian i Stockholm
Våra butiker

Vi på Royaldesign.se har förutom vår hemsida även tretton fysiska butiker runt om i Sverige. I butikerna hittar du precis som på nätet massor av inredning och design till rätt pris. Välkommen in!
Läs mer »

RoyalDesign Lagerlokal
Vårt lager

Från vårt stora lager i Orrefors skickas varor ut till hela världen.Presentkort

Den perfekta presenten

Osäker på vad du ska ge bort? Ett presentkort från Royal Design är alltid uppskattat!

Läs mer »
Trendenser

Fridas favoriter

Frida driver inredningsbloggen Trendenser och tipsar om inredning på RoyalDesign.se.

Läs mer »
Presenttips

Säg grattis med design

Dop, födelsdag, inflyttning eller bröllop? Ge bort ett minne för livet - vi har presenter för alla tillfällen.

Hitta rätt present »
Instagram

Bli inspirerad och handla direkt i vårt instagram-flöde!

Gå till vår Insta shop »
Royal Design Magazine

Royal Design Magazine

Läs Royal Designs online-magasin där vi samlar inspiration, tips och trender inom inredning och design.

Läs här »
Hemma hos

Hemma hos

Följ med Royal Design hem till folkkära och inspirerande personligheter.

Se filmerna här »
RoyalDesign.se-butiker

Välkommen till någon av våra butiker!

Vi på Royaldesign.se har förutom vår hemsida även tretton fysiska butiker runt om i Sverige. I butikerna hittar du precis som på nätet massor av inredning och design till rätt pris.

Läs mer om våra butiker »
RoyalDesigns nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Få de senaste designnyheterna och fina rabatterbjudanden direkt i din inkorg!

Anmäl dig här »