Belysning gör mer för inredningen och känslan i rummet än vad man kan tro. Man kan belysa vissa inredningsdetaljer lite mer med hjälp av punktbelysning, eller dimma ned takbelysningen för en mysigare känsla. En typ av belysning som ofta glöms bort är ljusslingan, en belysnings-kategori som kanske gör mer för inredningen än någon annan. Möjligheterna med ljusslingorna är oändliga, och idag svämmar inredningsmagasin och inspirations-hemsidor över av de små ljusen. Man kan hänga en ljusslinga med små lampor i taket över sängen för att bilda en stjärnhimmel, hänga en slinga med större lampor ute på balkongen eller skapa ett draperi av ljus längs en vägg.
Att hitta belysning för utomhusbruk kan vara svårt. Belysningen ska vara tålig mot väder och vind och ge rätt typ av ljus. Det största problemet med utomhusbelysning är dock hur man ska fästa den, då det ofta inte finns något tak att hänga en taklampa i. Det är här ljusslingan och dess egenskaper kommer in. Genom att kunna fästa slingan i träd, mellan stolpar eller i takrännor gör den sig oerhört bra som utomhusbelysning. Dessutom ger den ifrån sig ett lagom ljus som lätt går att styra efter behov och smak genom att byta glödlampor.
Det är omåttligt populärt med neonfärgade ljusslingor i barn- och ungdomsrummen. De går lätt att fästa till önskad form och finns i många olika färger. En ljusslinga ger ett lagom sken och passar därför bra som nattlampa för de yngre barnen. I trädgården, som dekoration i dörrkransen eller som ledljus i trånga garderober. Ljusslingan är lösningen på det mesta, bara fantasin som sätter stop!