Kundtjänst
Butik
Varumärken
Nyheter
Designfynd
Inspiration
Servering
Inredning
Belysning
Möbler
Köket
Textil & Mattor
Utemöbler
Varumärken
Nyheter
Designfynd
Alltid bra pris
Rum
Inspiration
Outlet
Följ oss
Gratis frakt över 499 kr
Snabba trygga leveranser
Köp nu, betala senare

Kandelabrar

Dekorera ditt hem med en vacker kandelaber från någon av våra främsta varumärken och designers. Välj mellan ett brett sortiment av olika storlekar, modeller och material.
Produkttyp (3)
Varumärken (4)
Material (2)
Färg (4)
Pris
400 kr
700 kr
1 100 kr
1 800 kr
3 000 kr
Storlek (2)
I webblager
11 produkter
-19%

Polspotten

Folding Round Ljusstake, Nickel
631 kr779 kr
Rek. pris779 kr
I webblager

Ferm Living

Circle Ljusstake Mässing, Liten
779 kr
I webblager

Polspotten

Twiggy Ljusstake L
3 290 kr
I webblager

Ferm Living

Circle Ljusstake Svart Mässing, Liten
779 kr
I webblager

Ferm Living

Circle Ljusstake Svart Mässing, Stor
1 249 kr
I webblager

Ferm Living

Sway Kandelaber, Cashmere
779 kr
I webblager

Georg Jensen

Cobra Menorah Kandelaber H:27 cm
3 108 kr
Rek. pris3 729 kr
Leveranstid: 2-3 veckor

Ferm Living

Sway Kandelaber, Svart
312 kr
Rek. pris779 kr
I webblager

Hilke Collection

Lucia Adventsljusstake, Förnicklad mässing
800 kr
Rek. pris1 999 kr
I webblager

Den klassiska kandelabern i ett modernt uttryck

På RoyalDesign.se hittar du ett brett sortiment av kandelabrar som passar utmärkt både till fest och vardag. Välj mellan olika modeller, material och storlekar från kända varumärken och designers.

En klassisk kandelaber har ofta två eller flera armar och anses av många vara en ståtlig detalj i olika festsammanhang. Vi har sett de vackra kandelabrarna pryda de väldekorerade borden vid kungabröllop och kändismiddagar, men idag har de även kommit att bli en del av det folkliga hemmet.

Under antiken tillverkades kandelabern av olika naturmaterial som trä, vassrör, lera och metall. Redan vid denna tid ansågs kandelabrarna vara en praktfull inredningsdetalj och det var inte ovanligt att de var upp mot 2-3 meter höga. Idag pryds kandelabrarna ofta med olika typer av brinnande ljus, men under denna tid var det även vanligt att man brände rökelse ovanpå kandelabern. Tempel och palats dekorerades med dessa pampiga kandelabrar och det dröjde inte länge innan man även började tillverka dessa ljusstakar av mer exklusiva material som brons, marmor och alabaster. Dessutom var det även vanligt att kandelabern smyckades med vackra dekorationer som bladverk och reliefer.

Idag tillverkas många kandelabrar av material som aluminium och rostfritt stål, men vanligt förekommande är även silver och mässing. Formgivningen av kandelabern har fått ett nytt uttryck genom åren och idag ser vi ofta kandelabrar med en mer modern tolkning och design, även om det klassiska uttrycket fortfarande är vanligt förekommande.
Den traditionella kandelabern är ofta förknippad med sin färg av silver, men då materialen även förändrats genom åren förekommer idag kandelabrar av flera olika färger och nyanser.

Här kan du inspireras av de vackra bordskandelabrarna som lyser upp ditt hem samtidigt som de fyller sin funktion som en läcker inredningsdetalj. Populära är även våra golvkandelabrar som helt klart kommer att hamna i blickfånget i ditt hem. Du väljer själv den storlek som passar dig bäst utefter önskad placering i ditt hem.