category
/koket/koket/pannor-kokkarl/koket/pannor-kokkarl/stekpannor

Stekpannor

Stekpannan är ett av våra mest använda köksredskap och återfinns i de flesta kök. Letar du efter en klassisk gjutjärnspanna, eller behöver du kanske byta ut din stekpanna med non stick-beläggning? Numera finns en mängd olika material att välja mellan beroende på spishäll och användningsområde.

Varumärken (25)
Stäng filter
Färg (11)
Öppna filter
Material (15)
Öppna filter
I lager
Pris
Öppna filter
260 produkter
550 kr1 099 kr
Lagervara Lagervara
765 kr
Lagervara Lagervara
450 kr899 kr
Lagervara Lagervara
1 499 kr
Lagervara Lagervara
1 599 kr
Lagervara Lagervara
1 999 kr
Lagervara Lagervara
899 kr
Lagervara Lagervara
798 kr
Lagervara Lagervara
299 kr
Lagervara Lagervara
1 999 kr
Lagervara Lagervara
1 199 kr
Lagervara Lagervara
699 kr
Lagervara Lagervara
599 kr
Lagervara Lagervara
939 kr
Lagervara Lagervara
749 kr
Lagervara Lagervara
299 kr
Lagervara Lagervara
1 599 kr
Lagervara Lagervara
799 kr
Lagervara Lagervara
487 kr
Lagervara Lagervara
549 kr
Lagervara Lagervara
1 099 kr
Lagervara Lagervara
1 499 kr
Lagervara Lagervara
349 kr
Lagervara Lagervara
399 kr
Lagervara Lagervara
799 kr
Lagervara Lagervara
699 kr
Lagervara Lagervara
399 kr
Lagervara Lagervara
649 kr
Lagervara Lagervara
649 kr
Lagervara Lagervara
679 kr
Lagervara Lagervara
1 199 kr
Lagervara Lagervara
598 kr
Lagervara Lagervara
665 kr
Lagervara Lagervara
229 kr
Lagervara Lagervara
399 kr
Lagervara Lagervara
898 kr
Lagervara Lagervara
898 kr
Lagervara Lagervara
1 339 kr
Lagervara Lagervara
Du har visat 48 av 260 produkter

Stekpanna i gjutjärn, rostfritt stål eller koppar?

Stekpannor finns i en mängd material som bland annat gjutjärn, rostfritt stål, kolstål och koppar från varumärken som Fiskars, Skeppshult, Eva Solo, Tefal och Leif Mannerström. Vilket material du ska välja beror dels på vilken typ av häll du har och dels vad du har tänkt använda din stekpanna till. Är du osäker på vilken stekpanna som passar dig bäst? Läs vår köpguide för stekpannor!

En stekpanna i gjutjärn är utmärkt när du vill bryna din råvara för att få fin stekyta. Gjutjärnspannan håller hög, jämn värme och du kan dessutom använda köksredskap i alla möjliga material utan att den riskerar att skadas.

En stekpanna i rostfritt stål värms upp fort och är mycket enkel att rengöra – den kan utan problem slängas in i diskmaskinen efter användning. Eftersom pannan varken har någon naturlig beläggning som gjutjärnspannan och kolstålspannan eller någon artificiell beläggning behöver du använda lite matfett för att maten inte ska bränna fast.  

Koppar är en av de metaller som har absolut snabbast värmefördelning, så med en kopparpanna får du fin stekvärme på nolltid. Stekpannor i koppar är inte bara väldigt effektiva, utan blir även köksinredningens pricken över i när den hängs upp på väggen mellan användningstillfällena.

Keramiska stekpannor och non stick-beläggning

För dig som vill undvika fastbränd mat och helst vill slippa använda så mycket matfett finns stekpannor med beläggning som alternativ. Den keramiska stekpannan har en hård och stryktålig yta som tål höga temperaturer. Beläggningen har viss non stick-effekt, vilket gör att du inte behöver använda lika mycket matfett som i pannor av andra material.

I pannor med så kallad non stick-beläggning släpper maten du tillagar enkelt från botten av pannan, och du behöver bara använda sparsamt med (om något) matfett. Beläggningarna kan ha lite olika recept, men alla non stick-pannor är känsliga för alltför hög värme eftersom beläggningen då skadas. Tänk också på att använda köksredskap i skonsamma material i pannan, som exempelvis silikon, trä eller plast.  

Vi har betyget null av 10 baserat på 0 omdömen. Powered by: Trustpilot