Denna typ av kniv har jämfört med kockknivar smalt och avlångt blad. Du kan använda den för att skära under matlagningen och för att tranchera; det vill säga skära bitar av kött eller fågel till servering. Tillsammans med trancherkniven kan du om även använda en tranchergaffel, även kallad stekgaffel. Finns att köpa i set. Den japanska varianten av trancherkniv kallas sujihiki.
Du hittar här förskärare och trancherknivar i olika modeller, med olika typer av stålblad och keramiska blad. Skaften är tillverkade i plast, stål och olika träslag. Det finns även flera modeller med olivslipade blad; en rad fördjupningar längs nederkanten på sidorna, som förhindrar att råvara klibbar fast mot bladet. Bland varumärkena hittar du bland annat Wüsthof, Global, Zwilling och Tamahagane.
Förskäraren Pure Black från Stelton är del av en serie tillsammans med en stekgaffel och en rad andra knivsorter, alla stilfullt mattsvarta. Under varje produktartikel kan du se vilken serie respektive ostronkniv tillhör, och beställa fler delar om du önskar.
För att dina knivar ska hålla sig i gott skick med längsta möjliga livslängd är det viktigt att du diskar dem för hand och torkar dem med handduk för att sedan förvara dem med omsorg, och slipar dem vid behov. Knivförvaring och tillbehör för knivvård hittar du självklart också här på RoyalDesign.se.
Passa också gärna på att kika bland våra övriga kategorier. Hos oss handlar du funktionell och stilsäker design ur ett stort utbud, till rätt pris.