category
/textil-och-mattor/textil-och-mattor/mattor/textil-och-mattor/mattor/farskinn

Fårskinn

Ett fårskinn kan användas till mycket. Vanligast är kanske att man har det på golvet som matta, men användningsområdena är fler än så. I mindre varianter kan de användas som stolsdyna. För bekvämlighet kan de användas som underlag i exempelvis barnvagnen. I fjällstugan är det vanligt att man hänger upp fårskinnsfällar på väggarna.

Varumärken (3)
Stäng filter
Färg (9)
Öppna filter
Material (1)
Öppna filter
I lager
Pris
Öppna filter
28 produkter
1 320 kr
Lagervara Lagervara
1 560 kr
Lagervara Lagervara
1 144 kr
Lagervara Lagervara
1 320 kr
Lagervara Lagervara
880 kr
Lagervara Lagervara
1 580 kr
Lagervara Lagervara
Du har visat 28 av 28 produkter

Från fårskinn till fårskinnsfäll

Definitionen av fårskinn är den garvade huden från får. För det mesta avser termen pälsgarvat skinn, vilket innebär att pälsen sitter kvar på hudstycket. Ibland kallas fårskinn för lammskinn, även om det kommer från ett fullvuxet djur. Man kan garva skinn på två olika sätt; ekologiskt eller med krom. Kromgarvningen ger ett grövre resultat, men väldigt slittåligt skinn. Ekologisk garvning ger istället ett tunt, mjukt skinn som exempelvis är skönare att bära mot kroppen.

Djurhållning vid skinnframtagning

Många drar sig för att köpa fårskinn på grund av risken för dålig djurhållning. Denna tanke är självklart inte helt fel, men man ska vara försiktig med att dra alla tillverkare och produkter över en kam. De flesta av produkterna hos RoyalDesign.se kommer från varumärken som har noga avtal med deras leverantörer. God djurhållning går att säkerställa med hjälp av avtal som förbjuder mulesing, vissa fraktmetoder och ohumana metoder vid slakt. Exempelvis Sheperd och The Organic Sheep är två av våra populära varumärken med krav på god djurhållning.

Vi har betyget null av 10 baserat på 0 omdömen. Powered by: Trustpilot