Wokpannan har rundad botten och höga kanter, vilket gör att du kan slunga ingredienserna i pannan under tillagning. Tack vare wokens form har den snabb värmefördelning där den hetaste punkten är pannans botten och kanterna något svalare. Tack vare detta kan du genom att förflytta maten i pannan justera tillagningstemperaturen. Har du en gasspis kan du genom att justera lågan få exakt den temperatur du vill ha i pannan på mycket kort tid.
Den klassiska woktekniken går ut på att tillaga skurna råvaror under kort tid på hög värme, men du kan även använda woken för att exempelvis koka och fritera dina råvaror. Pannans generösa storlek gör att du enkelt kan laga mat till många middagsgäster.
Wokpannan finns i flera material, och många modeller har utvecklats för att passa våra nordiska kök och recept. Den klassiska wokpannan är gjord i härdat stål och bränns in ordentligt för att undvika att maten ska bränna fast i botten, men numera finns wokpannor med slip let-beläggning som gör att du slipper instekning helt.
Hos oss hittar du wokpannor i rostfritt stål, gjutjärn och kolstål – med och utan beläggning. Många wokpannor har tillhörande lock och grillgaller, vilket gör att du kan tillaga en rad olika rätter med hjälp av din panna.