Kundtjänst
Butik
Varumärken
Nyheter
Kampanjer
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Servering
Textil & Mattor
Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Nyheter
Julshop
Inspiration
Följ oss
Gratis frakt över 499 kr
Snabba trygga leveranser
Köp nu, betala nästa år

Gunghästar

Den klassiska gunghästen är idag en självklarhet i våra barnrum och bjuder på många fantasifulla och aktiva lekar. Dessutom är de mycket dekorativa som inredningsdetaljer och finns idag tillgängliga i flera olika färger, modeller och material. Här har vi samlat alla våra favoriter av gunghästar med något för alla stilar och smaker.
Pris
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
Varumärken (4)
Färg (8)
Material (3)
Serie (2)
I webblager
12 produkter
Cyber Week

Kids Concept

NEO Mammut Gunghäst
1 199 krRek. pris1 599 kr
I webblager – endast 1 st kvar

Kids Concept

Dockvagga, Trä
599 krRek. pris749 kr
I webblager – endast 2 st kvar

Kids Concept

Edvin Älg Dragdjur, Brun
359 krRek. pris449 kr
I webblager – endast 3 st kvar

Kids Concept

Gungälg
1 199 krRek. pris1 599 kr
I webblager – endast 2 st kvar

Kay Bojesen

Gunghäst 56 cm
4 573 krRek. pris5 499 kr
Leveranstid: 2-3 veckor

Bloomingville

Gunghäst, Natur/Vit
1 159 krRek. pris1 449 kr
Leveranstid: 2-3 veckor

Fritz Hansen

Gunghäst, Svart
9 325 kr
Leveranstid: 4-6 veckor

Fritz Hansen

Gunghäst, Ask
9 325 kr
Leveranstid: 4-6 veckor

Kids Concept

NEO Mammut Dragdjur
359 krRek. pris449 kr
Tillfälligt slut

Kids Concept

Gungscooter, Rosa/Vit
719 krRek. pris899 kr
Tillfälligt slut

Kids Concept

Carl Larsson Gunghäst, Orangeröd
1 199 kr
Tillfälligt slut

Kids Concept

Edvin Gungräv
1 599 kr
Tillfälligt slut

Gunghästar för aktiva lekar

Vad vore barnrummet utan den klassiska gunghästen? Den tidlösa gunghästen har varit en favorit bland barn i generationer, och bortsett från alla de aktiva lekarna så är gunghästen även passande som en dekorativ inredningsdetalj. På RoyalDesign.se hittar du flera olika gunghästar från bl.a. Bloomingville, Kids Concept och Kay Bojesen.

Historien om de klassiska gunghästarna sträcker sig så långt tillbaka i tiden som till medeltiden, även om det under denna tid var vanligare med så kallade käpphästar. Den första riktiga gunghästen kom till under 1600-talet och var då en leksak främst för barn till kungligheter och den rika adeln. Tanken var att barnen med hjälp av gunghästen skulle öva upp sin balans och på så sätt bli en bättre ryttare. Gunghästen blev en allt större succé under 1800-talet då försäljningen tog fart allt mer, och under 1900-talet kom gunghästarna, mer eller mindre, att bli en självklarhet i alla barnrum. Än idag är gunghästen lika populär även om dess utseende förändrats avsevärt genom åren.

Gunghästar tillverkas ofta av trä men de förekommer även i andra material. Här hittar du ett stort urval av gunghästar i flera olika färger, former och utföranden. Måste en gunghäst alltid se ut som just en häst? Här hittar du gungdjur i form av både lamm, rävar, zebror och mammutar. Allt för att utmana fantasin lite extra! Skulle du däremot önska en riktig klassiker så kan vi rekommendera den vackra trägunghästen från Kay Bojesen.

Om du är på jakt efter den perfekta gåvan att ge bort vid dop eller födelsedagar så kommer en gunghäst garanterat att bli en av favoriterna. Denna tidlösa leksak går aldrig ur tiden och kan därför gå i arv till de yngre generationerna.

Låt dig inspireras av vårt breda sortiment av gunghästar och kom ihåg att du på RoyalDesign.se alltid får snabba leveranser och fraktfritt vid order över 499 kr. Skulle du önska hemkörning av din nya gunghäst går givetvis även det att ordna.

Möbler Belysning Inredning Köket Servering Textil & Mattor Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Designers Presentkort Mina sidor Vår butik Kampanjer Nyheter Julshop Inspiration