Skip to content

Santokuknivar

Santokuknivar är japanska kockknivar som är användbara och allsidiga, och därmed populära. Dessa knivar lämpar sig bra till att skära och hacka med lite mer hastighet. Passar till såväl grönsaker, fisk och fågel som mjukt kött. Här hittar du utvalda santokuknivar från kända varumärken, till rätt pris.
19 produkter
SatakeKuro Santokukniv 18 cm
1 472 kr
Rek. pris2 199 kr
I webblager – endast 5 st kvar
WüsthofAmici Santokukniv 17 cm
2 675 kr
I webblager
WüsthofPerformer Santokukniv 17 cm
3 125 kr
I webblager
WüsthofClassic Ikon Santokukniv, 17 cm
1 725 kr
I webblager
WüsthofClassic Santokukniv, 17 cm
1 375 kr
I webblager
WüsthofClassic Colour Santokukniv 17 cm, Velvet Oyster
1 199 kr
Rek. pris1 375 kr
I webblager
WüsthofClassic Colour Santokukniv 17 cm, Pink Himalayan Salt
1 199 kr
Rek. pris1 375 kr
I webblager
Robert WelchSignature Knivset, 3 Delar
1 591 kr2 027 kr
I webblager
KyoceraShin Santokukniv 14 cm, Svart
644 kr779 kr
I webblager – endast 5 st kvar
MareldSantokukniv 18 cm, Pakkaträ
599 kr
I webblager – endast 5 st kvar
YaxellKetu Santokukniv, 16,5 cm
1 594 kr1 908 kr
I webblager – endast 5 st kvar
WüsthofClassic Chai Dao Kniv, 17 cm
1 499 kr
I webblager – endast 4 st kvar
WüsthofClassic Colour Santokukniv 17 cm, Wild Blueberry
1 124 kr
Rek. pris1 499 kr
I webblager – endast 3 st kvar
FiskarsAll Steel Santokukniv, 17 cm
662 kr
Rek. pris989 kr
I webblager – endast 1 st kvar
WüsthofClassic Colour Santokukniv 17 cm, Fresh Rosmary
1 375 kr
Leveranstid: 2-3 veckor
WüsthofPerformer Rotoku Santokukniv 18 cm
2 995 kr
Leveranstid: 2-3 veckor

Populär japansk kniv

Santoku kan översättas med “tre dygder”, vilket ska syfta på tre sysslor i kokkonsten, nämligen tärna, hacka och strimla. Bladet är relativt kort och tunt, med rak egg och en spets som är rundad nedtill, och kniven vilar lätt och behagligt i handen. De flesta är tillverkade i kolstål, med det finns också modeller med keramiska blad. Eftersom santokukniven i jämförelse med en europeisk kockkniv är kortare, kan det för en användare med små händer kännas som att hitta hem, medan en med stora händer kan ha svårare att vänja sig.

Generellt är japanska knivar hårdare i stålet med vassare egg. De är mindre böjliga än de europeiska knivarna, och lämpar sig bäst till lite mjukare råvaror och framförallt grönsaker. Eftersom bladet är mindre böjligt är det viktigt att du inte pressar det igenom utan att den samtidigt rör sig framåt och/eller bakåt. Du bör också undvika att vrida den åt sidorna när kniven arbetar sig genom råvaran. Detta för att inte påfresta och riskera att skada den tunna eggen.

Beställ din santokukniv smidigt online

Välj bland santokuknivar från märken som Global, Tamahagane, Kai och Kyocera. Bladen är tillverkade i olika typer av stål och keramik, somliga räfflade eller olivslipade längs sidorna vilket förhindrar att råvaran klibbar fast mot bladet. Missa inte att kika på tillbehör för förvaring och knivvård, och våra övriga kategorier. Hos oss handlar du funktionell och stilsäker design ur ett stort utbud, till rätt pris.