category
/koket/koket/pannor-kokkarl/koket/pannor-kokkarl/fondue

Fondue

I fonduegrytan tillagas Schweiz nationalrätt som finns i flera olika varianter, varav ostfonduen är den mest välkända. Namnet fondue härstammar från franskans fondre som betyder smälta, och med tanke på att ostfonduen till största del består av smält ost känns namnet passande. 

Varumärken (5)
Stäng filter
Färg (5)
Öppna filter
Material (3)
Öppna filter
I lager
11 produkter
Du har visat 11 av 11 produkter

En fonduegryta för varje tillfälle

Fondue är en social måltid där man samlas runt en och samma fonduegryta för att doppa bröd, grönsaker, kött eller frukt – perfekt för fredagsmys eller när du bjuder hem på middag. Grundreceptet för ostfondue är helt enkelt ost och vitt vin som smälts samman i en gryta vari man sedan doppar bitar av bröd. Det finns förstås en rad olika varianter på ostfondue, beroende på om du vilken ost och vilka kryddor du använder. När du tillagar ostfondue kan du använda en klassisk fonduegryta i gjutjärn alternativt rostfritt stål.

Köttfonduen kan även den tillagas på flera olika sätt, där köttet doppas i antingen kokande olja, kokande vin eller kokande buljong. Köttfonduen kan tillagas i samma fonduegryta som ostfonduen, ofta en gryta i gjutjärn eller emaljerat gjutjärn. Flera fonduegrytor säljs med tillhörande brännare som håller grytan varm vid servering samt fonduegafflar som gör att du enkelt kan doppa brödet, köttet eller frukten utan att bränna dig.  

Chokladfondue – en dessert för chokladälskare

Denna smarriga dessert är en dröm för chokladälskare! Chokladfonduen kan tillagas i samma gryta som varmrättsfonduerna, men vanligast är att man använder en fonduegryta i keramik som hålls varm genom exempelvis ett värmeljus som placeras i hållaren under grytan. Chokladen kräver nämligen betydligt lägre temperatur för att hålla en bra konsistens än den som fås genom en vanlig fonduebrännare. Chokladkrämen som du doppar frukt, godis eller kakbitar i består ofta av en blandning av smält choklad, grädde och eventuellt en skvätt likör eller annan sprit.

Vi har betyget null av 10 baserat på 0 omdömen. Powered by: Trustpilot