Stora grönsaksknivar med höga rektangulära blad utan spets lämpar sig utmärkt för att hacka grönsaker. Snitten blir raka, och du kan arbeta hastigare vid skärbrädan: chop chop! Den japanska grönsakskniven med denna utformning kallas nakiri.
De mindre grönsaksknivarna har lägre knivblad, som smalnar av framtill med spetsig eller rundad egg. De passar för lugnare precisionsarbete vid skärbrädan, och för att dela mindre grönsaker. En del modeller är tandade eller olivslipade. Olivslipning ger en rad fördjupningar längs nederkanten på bladet, med resultatet att exempelvis zucciniskivorna inte klibbar fast vid bladet. Vissa tomatknivar har förutom tandat blad också delad spets, för att kunna lyfta och plocka upp de delade råvarorna med. Passar också till bland annat citrusfrukter.
Bland våra utvalda grönsaksknivar hittar du material som rostfritt stål, kolstål och keramik. Skaften är tillverkade i stål, trä respektive plast i olika färger och former. När du bestämt dig för vilken modell du ska ha är resten en smaksak. Samtliga knivar är av kända kvalitetsmärken, som Global, Yaxell, Kyocera och Zwilling.
Välj och beställ en eller flera grönsaksknivar och ge ett lyft åt matberedningen där hemma. Eller kanske vet du någon som skulle uppskatta att få en suverän grönsakskniv i present?
Är du intresserad av att kombinera kniven med andra modeller ur samma serie kan du klicka fram dessa under respektive produktartikel. Passa också gärna på att kika bland våra övriga kategorier. Hos oss handlar du funktionell och stilsäker design ur ett stort utbud, till rätt pris.