Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butiker
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Upptäck mer från Royal Design
Kampanjer
Nyheter
Outlet
Varumärken
Instashop
Följ oss
Guider

Enkla knep för att variera julbelysningen

Adventsljusstaken och julstjärnan har en given plats i de flesta hem, men faktum är att julbelysningen går att variera med ganska enkla knep. I den här artikeln presenterar vi en rad nytänkande tips på hur du sätter rätt stämning med hjälp av julbelysning.

Ljusslingor

Ljusslingor är en enkel genväg till fler ljuskällor i din inredning. Ljusslingor finns i alla former, från de minsta lysdioder till större ljuskäglor eller figurer. Fördelen med att inreda med ljusslingor är att de knappt tar någon plats, och de är enkla att flytta på om du gillar att ofta göra om hemma. LED-slingor blir heller inte varma och kan lysa dygnet runt utan att du behöver bekymra dig över brandrisken.

Se alla våra ljusslingor här.

Ta in naturen

Det är inte bara julgranen som blir dekorativ när den kläs med ljus! Det finns flera sätt att ta in naturen i din inredning, det här är bara några av dem.

Belysta kransar

Belysta kransar är ett enkelt sätt att ta in naturen i din inredning. Plocka grenar och gör din egen krans som du dekorerar med en ljusslinga, eller köp en färdig krans från Star Trading. Kransen är lika fin inomhus som utomhus, på ytterdörren eller som dekoration på en vägg.

Klä grenar med ljus

Ta in kvistar och grenar från naturen och klä dem med ljusslingor och dina finaste julkulor. Kala kvista får ett mjukare intryck av ljusslingan, och ljuset känns mer naturligt än om slingan fästs på väggen eller hängs över en möbel. Om du har högt i tak är det fint att hänga en större gren från taket ovanför matbordet eller soffbordet och skapa ett kluster av julstjärnor.

Plantera träd i krukor

Om du har plats är det även fint att ta in ett litet träd i en kruka och dekorera med en ljusslinga. Om grenarna inte klarar att hålla upp ljusslingan är det minst lika fint att slingra den i krukan.

En belyst krans ger ett välkomnande intryck utanför ytterdörren
Ljusklädda kvistar blir en omedelbar stämningshöjare
Flera julstjärnor i en gren blir maffigt över matbordet

Använd alla rum

Julbelysningen behöver naturligtvis inte bara pryda fönster och fönsterkarmar - variera dig och inkludera fler av hemmets rum när du dekorerar. Glöm till exempel inte bort hallen, där det oftast är ont om naturligt ljus. Varför inte dekorera hallbordet med en stjärna på fot eller hänga en ljusslinga runt spegeln? I sovrummet är det mysigt att göra en sänghimmel av ljusslingor, eller pryd sänggaveln med en ensam slinga om du vill vara mer diskret.

Ett annat tips är att nyttja befintliga upphängningar, kanske kan en gammal tavelkrok användas för att hänga upp en julstjärna på väggen? Ställ en stjärna i en bokhylla eller ringla ljusslingor i vitrinskåpet. Bara fantasin sätter gränser!

För diskretare julbelysning: placera en mindre stjärna i en bokhylla
För dig som vill ha mer: klä in bokhyllan eller vitrinskåpet med ljusslingor
Häng en julstjärna på väggen som alternativ till fönstret

Plocka in ljuskällor bland detaljerna

Istället för att köpa ny julbelysning till hela hemmet - använd det du redan har och addera ljuskällor! Återigen blir ljusslingan det perfekta verktyget. Slingra ner ljusslingor i en glaskupa eller en vas och ställ på ett bord eller en hylla. Lägg gärna ner julkulor, kottar eller granris för att dämpa eller förstärka effekten av ljusslingan. Ett annat tips är att klä in dekorationer du har hemma med ljusslingor, så som ljusstakar eller skulpturer. Kanske blir det en ny favorit som får stå framme året runt?

En glaskupa med ljusslingor i blir en fin detalj
Klä in föremål du har hemma med ljus för en subtil inredning
För en kraftigare effekt av ljusslingan: lägg den i en skål med julkulor som ger fina reflektioner

Några favoriter från kategorin julbelysning

Nyhetsbrev
Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.
Checkbox

Om Royal Design

Sveriges största utbud av inredning, möbler och design till ditt hem. RoyalDesign erbjuder ett sortiment med över 50 000 produkter. Inredning på nätet när det är som bäst.

* Fri frakt över 479 kr gäller ej möbler och skrymmande gods som kräver hemleverans.

Vi finns i flera länder

  • Vardagar 08-16

Varumärken

Visa alla (418)

Följ oss

© 2020 RoyalDesign.se
Handla och betala tryggt hos oss