Inredning

Kreativa formar till julbaket

Varför inte tänka helt nyskapande i jul och bli kreativ med vackra bakformar? För dig som gillar roliga formar finns det massor att välja bland med juligt tema; julklappar, pepparkakshus och hjärtan. Här tipsar vi om våra favoriter. Trevlig läsning!

Att baka med familjen under julen är en härlig och hemtrevlig aktivitet för både barn och vuxna. Alla kan hjälpa till att knåda och kavla degen och sen kommer det bästa av allt – att stansa ut former! I det här skedet kan ni verkligen bli kreativa och skära ut diverse olika former och figurer av pepparkaksdegen, eller häll smeten i en annorlunda kakform. På RoyalDesign kan ni köpa traditionella pepparkaksformar som hjärtan, granar och pepparkaksgubbar, men vi har även ett helt sortiment av roliga formar i alla tänkbara teman.

Pepparkakor och småkakor

Baka ut degen och stansa ut små figurer av hjärtan, gubbar och julgranar. Glöm inte att dekorera pepparkakorna sen när ni gräddat dem. Blanda florsocker med vatten och några droppar karamellfärg så har ni fått rolig kristyr att använda. Till småkakor är det fint att använda en kakstämpel när kakorna är nygräddade, för ett genuint hembakat utseende.

Mjuka kakor

Mjuk pepparkaka, sockerkaka, fruktkaka - oavsett vad du än väljer att baka så blir allt mycket roligare med en fin bakform! Här har vi samlat våra favoriter med temat jul. Baka en saffranskaka i formen av en snöflinga eller ett pepparkakshus i mjuk pepparkaka istället för ett traditionellt pepparkakshus. Garnera kakan med florsocker och glasyr, det blir en succé för hela familjen.

Vi har betyget null av 10 baserat på 0 omdömen. Powered by: Trustpilot