Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butiker
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Instashop
Följ oss
Inredning

Sommarduka med Mateus

Med sommar kommer grillmiddagar och festligheter. Vad passar då bättre än att duka upp med riktigt fint porslin? Här visar vi hur du får till en härlig sommardukning med porslin från Mateus.

Artikeln publicerades 2019-07-08

Sätt basen för dukningen

Mateus sortiment består av en rad kollektioner och det kan verka svårt att hitta rätt kombination bland de olika serierna. Faktum är att det inte finns några rätt eller fel! Mateus färger och mönster är anpassade för att kunna användas såväl ensamma för sig eller kombineras i oändlighet, de vackra strukturerna och de ljuvliga kulörerna smälter samman på ett stilfullt vis när de placeras bredvid varandra.

Börja med att sätta tema för dukningen så brukar övriga bitar falla på plats. Kanske bestämmer du dig för att låta servisens alla delar gå i samma färg, eller så bryter du av kuverttallriken mot mattallrikarna, eller väljer serveringsfat i en avvikande kulör.

Vacker sommardukning i gula toner
Lika fint blir det att kombinera mönster och färger

Använd naturens resurser

Utöver porslinet är detaljerna viktiga för att skapa en levande dukning - planera utifrån säsongens färger och former. Det finns väl ingenting som adderar mer sommarkänsla än blommor? Använd naturens resurser och skapa en grönskande oas med blommor och kvistar med blad. Tänk dock på att höga blomsterarrangemang skymmer sikten och gör det svårt för gästerna att se de som sitter på andra sidan bordet. Ett tips är att dekorera med blommor direkt på bordet - gör girlanger av fina kvistar och ställ ljusstakar och ljuslyktor emellan. En annan favorit är att använda flera små vaser med blommor istället för ett stort arrangemang i mitten. Håll med oss om att Mateus kannor gör sig så fina som vaser!

Placera kvistar eller blommor under tallrikarna som en del av dukningen
Mateus kannor kan lika gärna använda som vaser

Porslin för alla tillfällen

Ovan har vi visat exempel från festligare tillställningar, men Mateus porslin passar lika bra till vardagsmiddagen eller grillkvällen. Titta bara hur fint det blev hemma hos Rebfre när hon dukat upp till såväl tacokväll som grillmiddag med serien Bubbles från Mateus.

Välj inte heller bort riktigt porslin om du planerar en picknick eller ska ta med dig kaffet ner till stranden. Mateus muggar och koppar är enkla att stapla och gör sig därför utmärkta att ta med sig ut i naturen.

Även den enklaste tacomiddagen blir en fest med Mateus
Mateus porslin gör succé även på grillkvällen
Stapelbara koppar och muggar - perfekta till picknicken

Sommarfavoriter från Mateus

Vi har betyget null av 5 baserat på 0 omdömen. Powered by: Trustpilot

Nyhetsbrev
Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.
Checkbox

Om Royal Design

Sveriges största utbud av inredning, möbler och design till ditt hem. RoyalDesign erbjuder ett sortiment med över 50 000 produkter. Inredning på nätet när det är som bäst.

* Fri frakt över 479 kr gäller ej möbler och skrymmande gods som kräver hemleverans.

Vi finns i flera länder

  • Vardagar 08-16

Varumärken

Visa alla (441)

Följ oss

© 2021 RoyalDesign.se
Handla och betala tryggt hos oss