Guider

3 enkla nyårsdesserter i vackra glas

Foto: Caroline Sandvold
Text: Recept: Sofiasbakbok.se
Spana in våra bästa recept på söta avslut till årets sista middag. Enkla desserter i vackra glas som går snabbt att förbereda vilket ger dig mer tid till att umgås med dina gäster. Lyxigt och nyårsglittrig citronmousse, en klassisk no bake cheesecake eller bara gott och superenkelt med sorbet och mousserande - välj din favorit här nedan.

Festlig sorbet

En nyårsklassiker som inte kräver några som helst förberedelser! Servera i coupeglas, även kallat champagnekupa & cocktailglas. Vi på RoyalDesign har många olika sorters coupeglas från Orrefors, Iittala, Holmegaard, ferm LIVING, Fredrik Bagger med flera.

 

Till 4 gäster behöver du ca 250 cl sorbet och en halv flaska mousserande dryck. Både prosecco och en lyxig champagne passar bra, men du kan också använda ett alkoholfritt alternativ.

Skopa upp sorbet i ett coupeglas och häll på några cl av drycken. Servera direkt! Vi valde hallonsorbet men du kan välja den smak du tycker är godast.