Kundtjänst
Butik
Varumärken
Nyheter
Designfynd
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Servering
Textil & Mattor
Accessoarer
Utemöbler
Varumärken
Nyheter
Designfynd
Alltid bra pris
Inspiration
Outlet
Följ oss
Gratis frakt över 499 kr
Snabba trygga leveranser
Köp nu, betala senare
Guider

Desserter på grillen med Fredrika Hartzell

Foto: Fredrika Hartzell
Text: Recept: Fredrika Hartzell
Hemmabagaren Fredrika Hartzell har ännu en gång tagit fram himmelska recept för oss inför sommarens alla grillkvällar. Vad sägs om grillad sockerkaka eller en pizza med pistage och vaniljglass? Fredrika har de bästa recepten för att imponera på dina gäster i sommar!

Grillad sockerkaka med flädermarinerade jordgubbar och bränd grädde

Tips! Det är lättare att baka sockerkakan några dagar innan du ska grilla den. Det går även lika bra att köpa en färdig sockerkaka.


Ingredienser:

50 gram smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Tillbehör:

Jordgubbar
0,25 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 st citron eller lime
4 dl grädde + 1 tsk vaniljsocker


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sedan din sockerkaksform, jag använder en brödform men det går alldeles utmärkt att använda den form som du föredrar.
2. Vispa ihop ägg och socker tills det blivit riktigt vitt och pösigt. Rör ihop mjölet med bakpulver och vaniljsocker.
3. Smält sedan ditt smör och häll ner mjölken så att temperaturen sjunker. Rör ner blandningen i äggblandningen och rör om. Rör sedan ner mjölblandningen  och häll i din sockerkaksform.
4. Grädda din sockerkaka i cirka 30 minuter. Känn alltid med en sticka om den är klar. När en provsticka kommer ut torr är kakan färdig. Ta ut och svalna.
5. Skär jordgubbarna i önskad storlek och lägg i en skål.
6. Pressa över lite citronsaft + zest och flädersaft och låt stå i kylen i 2 timmar.
7. Sätt ugnen på 250 grader.
8. Häll 3 dl grädde (spara 1 dl och ställ åt sidan) i en ugnssäker form och rosta grädden i övre delen av ugnen i ca 20 minuter. Vispa ner ytan några gånger under tiden du rostar. Ytan ska bli mörk.
9. Mixa grädden helt slät och mixa därefter i resterande 1 dl och smaka av med vaniljsocker.
10. Grilla sockerkakan på en grillplatta på grillen så att den får en fin brun yta. Servera med bränd grädde & marinerade jordgubbar!