Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butiker
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Upptäck mer från Royal Design
Kampanjer
Nyheter
Outlet
Varumärken
Instashop
Följ oss
Guider

Dukat för middag

Middagar är det perfekta sättet att samla familj, släkt eller vänner på för en kväll där mat och sällskap står i fokus. Här finns inga måsten annat än att njuta av en god matbit och trevligt umgänge. Vad som ska serveras på tallriken kanske du redan har en tanke kring, det vet vi mindre om. Men låt oss gärna inspirera dig i hur du kan duka för den kommande middagen.

Artikeln publicerades 2019-12-19

Snabb och enkel middagsdukning

Vill du hellre lägga tid på själva middagen, har bjudit in till en kvällsmiddag efter jobbet eller tycker du helt enkelt att less is more? Då finns det sätt att snabbt och enkelt skapa en middagsdukning du kan känna dig stolt över. Med exempelvis ett vackert porslin krävs inte så mycket mer än tallrikar, glas och en härlig linneservett för att göra en bordsdukning man gärna ber gästerna sitta kring.

Har du ett enkelt porslin kan du istället jobba med fina serveringsfat som får ta plats på bordet. Du kan även duka på höjden med ett par imponerande ljusstakar eller en hög vas för ett tydligt avbrott i en enklare dukning. Dekorera med en vackert grön kvist under vår och sommar, till hösten med färgglada löv eller en naken snygg gren, och till vintern kanske en grankvist kan få bli blickfånget vid middagen. Det behövs inte mycket för att skapa något vackert.

Servering för festmåltid

Är det en större lite festligare middag som ska planeras finns det många sätt att duka bordet på. För att ge dukningen det där lilla extra kan man bryta ner det till tre viktiga komponenter:

Ett vackert porslin
Helvitt, med mönster, en mix eller matchat. Hur du jobbar med porslinet spelar egentligen ingen roll så länge det är genomtänkt och följer en röd tråd. Ett vackert porslin som matchats eller som mixats för att skapa ett färgtema är det som sätter grunden för en festdukning.

Färgtema
Och när vi ändå är inne på det så är ett tydligt färgtema A och O för att skapa en dukning till finmiddagen. Använd dig av dova, ljusa färger för ett romantiskt intryck, mörkare toner för en coolare känsla eller använd dig av kontrasterande färger för att väcka intresse. Här har du chansen att visa upp din personliga stil, och middagstemat, just så som du önskar.

Dekorationer på bordet
Servering av en festmåltid får gärna innebära extra allt, speciellt när det kommer till dekorationerna. Vad som kanske är allra viktigast att tänka på (ja, förutom själva maten då) är hur du belyser bordet. Jobba in ljuslyktor och ljusstakar som skapar stämning på bordet och som sprider en behaglig känsla. Lägg sedan till sådant som kan binda ihop temat på dukningen i såväl färg som form. Kanske stenar från naturen till en sommarfest eller en snygg skulptur som får gästerna att börja samtala?

Duka med blomster

Blommor på en middagsdukning känns som en självklarhet för de flesta. Här har du chansen att skapa en effekt som gör dukningen värd att minnas för dina middagsgäster. Att låta en florist göra arrangemang kan kännas lockande, men är många gånger onödigt dyrt. Det kan vara minst lika fint att skapa något eget. Kanske tre likadana buketter i höga vaser, mindre blomster i flera små vaser, eller bara blommor spridda löst mellan dekorationer och tallrikar är något för din middag?

Låt fantasin flöda och våga visa din personliga stil nästa gång du dukar upp för middag.

Nyhetsbrev
Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.
Checkbox

Om Royal Design

Sveriges största utbud av inredning, möbler och design till ditt hem. RoyalDesign erbjuder ett sortiment med över 50 000 produkter. Inredning på nätet när det är som bäst.

* Fri frakt över 479 kr gäller ej möbler och skrymmande gods som kräver hemleverans.

Vi finns i flera länder

  • Vardagar 08-16

Varumärken

Visa alla (418)

Följ oss

© 2020 RoyalDesign.se
Handla och betala tryggt hos oss