Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butik
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Sök
Checkbox
Gratis frakt över 499 kr
Checkbox
Snabba trygga leveranser
Checkbox
Öppet köp till 31/1 - 23
Guider

Ta hand om din soffa

Soffan är ofta en av de mest använda möblerna i hemmet och med tiden sätter det sina spår. I den här guiden visar vi hur du bör ta hand om din soffa för att maximera dess livslängd.

Förebygg slitage

Innan vi går in på tips och trix om hur du rengör och tar bort fläckar från soffan vill vi belysa vikten av att förebygga slitage. Innan du börjar använda din soffa eller fåtölj bör den förbehandlas med en skyddande impregnering. När du har impregnerat din möbel blir den lättare att torka av, genom att eventuellt spill lägger sig ovanpå tyget och inte sugs in i fibrerna. Det är aldrig för sent att impregnera soffan, men se till att göra rent den ordentligt innan du använder någon form av möbelvårdsprodukt för att undvika ett flammigt resultat.

Det är även viktigt att tänka på soffans placering. Direkt solljus och värmekällor kan orsaka fläckar och bleka tyget, se därför till att placera soffan med minst 20 centimeters avstånd till närmaste värmekälla – ännu längre om det är en öppen spis eller kamin. Stoppade möbler ska alltid förvaras i normal rumstemperatur, långvarig fukt och kyla kan skada möbeln. Använd alltid möbeltassar för att skydda golvet som soffan står på.

Flaneur Soffa från Gubi
Möbler Belysning Inredning Köket Textil & Mattor Servering Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Kampanjer Alla erbjudanden Nyheter Outlet Inspiration