Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butik
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Guider

Teknik möter design – Inredningsguide med stylisten Henrik Nero

Att sätta tekniken i centrum har historiskt inte fallit sig naturligt för den inredningsintresserade, snarare har konsten att gömma den varit i fokus. Tillsammans med stylisten Henrik Nero botaniserar vi i snygg teknik för den designintresserade och visar hur du gör den till en del av din personliga inredningsstil.

Det är inte länge sedan teknik i hemmet valdes utifrån skärmstorlek eller upplösning, och all teknik såg mer eller mindre likadan ut. Men i takt med att tekniken blivit en allt mer självklar del av våra liv och våra hem, har den också utvecklats till att ge möjlighet att uttrycka vår individuella inredningsstil. Med teknik som smälter in likt en designmöbel, integreras i tavelväggen eller sätter färg på̊ köket är det idag enkelt att kombinera modern teknik och ett stilrent hem. Så hur ska man tänka och vilken teknik passar hemma hos dig? Henrik Nero guidar dig till ett snyggt och modernt hem där smart teknik smälter in i din inredning.

Flyttbar teknik möjliggör sociala ytor

TVn har under lång tid varit vardagsrummets mittpunkt, med en TV-vägg som den centrala platsen som all inredning anpassas utefter. Idag är tekniken en integrerad del av våra liv, men när vardagsrummet primärt ska kunna vara en social yta för umgänge, är det smart att välja en TV som är flexibel vad gäller placering samt att den också passar med övrig inredning. På så sätt kan alla väggar i rummet nyttjas och möblerna placeras fritt.

Att ha en TV som kan flyttas runt gör det möjligt att variera inredningen i vardagsrummet beroende på vad du använder rummet till för stunden. Med stilren design kan tekniken få ta plats som en möbel, och matchas med rummets färgskala för att skapa ett mjukt intryck, Henrik Nero

Samsung The Serif TV
Med Samsung The Serif blir TVn en designmöbel som kan flyttas runt, eller ställas på en hylla eller ett bord, med en genomtänkt design som är snygg från alla håll. Skapad av de franska designbröderna Bouroullec.

Högtalare är kanske inte heller en produkt som har förgyllt ett rum tidigare. Eller någonting som man ens vill visa upp. Istället vill man att ljudet ska finnas där naturligt, men förstås vara av högsta kvalitet. Även när det gäller högtalare och ljud till TVn finns idag produkter där design och inredning snarare är utgångspunkten än ett nödvändigt ont så att de smälter in naturligt i ditt hem och inredning.

Samsung S-Series Soundbar har en tidlös design som smälter in i inredningen.
Högtalarens svepande linjer i kombination med avancerad teknologi går hand i hand med känslan av ljudet som fyller hela rummet.

Teknik i harmoni med hemmet

Den stora svarta skärmen kan i många fall upplevas störande när den inte används, den smälter inte in i inredningen och TVn upplevs konstant närvarande. Vill man placera en TV i sovrummet, som ska vara en plats för vila, eller helt enkelt skapa ett vardagsrum där tekniken också kan försvinna, kan det passa bra med en TV som blir ett med inredningen. Idag kan TVn till exempel bli en naturlig del av tavelväggen och förvandlas till digital konst när den är avstängd. Med ett stort urval av konst och olika ramar kan TVn bli ett konstverk som uttrycker en personlig inredningsstil.

Genom att låta TVn agera konstverk eller bli en del av tavelväggen kan du slippa det avbrott som stora TV-skärmar annars ofta blir i hemmet. Du kan välja konst i TVn som passar din övriga inredningsstil för att smälta in, eller välja mer utstickande motiv för att få effekt. Att byta konst är också ett enkelt sätt att förnya rummet, Henrik Nero

Samsung The Frame trollar bort skärmen från väggen genom att låta den förvandlas till en tavla. Skärmens sensorer mäter rummets ljus och justerar skärmen för att efterlikna en kanvas när den inte är på. I Samsung Art Mode kan finns mer än 1200 konstverk att välja mellan.

Låt tekniken sätta färg

Det är lätt att gå åt det diskreta hållet vid valet av hemelektronik, men med ny design kan tekniken också användas för att sätta färg på hemmet. Teknik behöver inte längre vara svart, vitt och rostfritt, med nya färgskalor kan du både matcha och addera färgklickar för att hitta ett personligt uttryck och nu låta vitvaror stå i centrum.

"Att tillåta kylskåpet eller TVn att sätta färg på hemmet kan addera en lekfullhet men också sofistikerad stil i hemmet, beroende på val av kulör. Det blir ytterligare en variabel som kan addera till din övriga inredning och gör att tekniken kan stå för sig själv likt en möbel."
Samsung Bespoke kan med sin stilrena design sätta färg på köket eller stå för sig själv i matsalen. Den finns i olika materialmed matt eller glansig finish och ett antal olika färger som kan kombineras för att matcha din personliga inredningsstil.
En mindre version av Samsung The Frame smälter in snyggt i matsalen.

Teknik för compact-living

För den som känner att de bor trångt kan det vara svårt att få plats med tekniken, och känslan är att väggarna inte räcker till. När TVn ska placeras i tonårsrummet eller i den lilla lägenheten, kan en TV som kan flyttas runt frigöra yta. Med bra ljud i TVn kan du skippa högtalarsystemet för att spara plats. TVn blir en hub som du kan använda för att spela musik eller titta på favoritserien.  Något som inte minst passar i tonårsrummet. För den som spenderar mycket tid i mobilen och vill använda TVn som en förlängning kan en vändbar skärm också underlätta då du kan se på innehåll i både liggande och stående format.

– Att inreda små ytor handlar om att tänka smart, att försöka kombinera olika funktioner i samma möbler, eller i det här fallet samma teknik. Genom att välja en TV som dels är flyttbar och dels kan agera ljudanläggning eller en förlängning av mobilen kan du få allt i ett och på så sätt maximera boendeytan, Henrik Nero

Samsung The Sero är Samsungs första roterande TV som kan visa mobilinnehåll i vertikalt läge, med integrerat ljudsystem med klart ljud och djup bas som kan flyttas runt och placeras var som helst i rummet.

Läs vidare
Henrik Neros fem tips för att inreda med teknik

Upptäck vårt sortiment från Samsung

Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Vi har betyget null av 5 baserat på 0 omdömen. Powered by: Trustpilot

Nyhetsbrev
Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.
Checkbox

Om Royal Design

Sveriges största utbud av inredning, möbler och design till ditt hem. RoyalDesign erbjuder ett sortiment med över 50 000 produkter. Inredning på nätet när det är som bäst.

* Fri frakt över 499 kr gäller ej möbler och skrymmande gods som kräver hemleverans.

Vi finns i flera länder.

  • Vardagar 08-17
  • Stängt Kristi Himmelsfärds dag, Torsdag 26/5
  • Butik Kungsgatan, Kristi Himmelsfärds dag: 12-17

Varumärken

Visa alla (457)

Följ oss

© 2022 RoyalDesign.se
Handla och betala tryggt hos oss