Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butik
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Sök
Checkbox
Gratis frakt över 499 kr
Checkbox
Snabba trygga leveranser
Checkbox
30 dagars öppet köp
Guider

Vasgarderoben

Vi har varit på fantastiska Florabaren i Stockholm för att få kunskap kring vaser, blommor och hur man tar hand om dem på bästa sätt. Johanna Heneskär är florist och delar här med sig av sina tips på hur man får blommorna att blomstra vidare i hemmet. I vilken vas de passar bäst och hur man behandlar dem. Johanna delar även med sig av ”den perfekta vasgarderoben”.

Blommor och buketter

Alla har vi väl satt rosorna i varmt vatten, tagit bort snöret runt buketten och klippt av stjälkarna? Det är slut med det nu! Här följer några enkla tips på hur du får blommorna att må bättre, se bättre ut och hålla längre.

- Våga korta ner stjälkarna. Många gör misstaget att behålla blommorna i den längd de är när man köper dem. Beskär till en längd som passar vasen de ska sitta i. Ofta mycket kortare än du tror. Använd alltid en vass sekatör eller kniv, klipp aldrig för då stryper du vattentillförseln. Ett diagonalt snitt, så långt som möjligt för att ge blomman mer yta att dricka från.

- Alltid ren vas med kallt vatten. Förr kunde man få rådet att vissa blommor krävde varmare vatten men i dag vet man att det bästa är kallt vatten där bakterier inte trivs. Ställ gärna blommorna på en sval plats i hemmet eller svalare på natten. Både luftvärmepumpar och element kan påverka växter negativt. Aldrig heller i närheten av fruktskålen! Till exempel äpplen utsöndrar gasen etylen som en del blommor och växter är mycket känsliga för. Gasen får blommorna att torka, ruttna eller deformeras.

Möbler Belysning Inredning Köket Textil & Mattor Servering Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Kampanjer Alla erbjudanden Nyheter Outlet Inspiration