Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butik
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Sök
Checkbox
Gratis frakt över 499 kr
Checkbox
Snabba trygga leveranser
Checkbox
30 dagars öppet köp
Inredning

Fyra färgsättningar till jul

Att dekorera om hemmet i juletider är något många ser fram emot, men ibland kan det vara svårt att veta vilka färger man ska fokusera på. I den här artikeln tipsar vi om fyra vackra färgsättningar till julens inredning – från klassiskt rött och vitt till en lite murrigare färgskala med jordnära naturfärger. Inspireras av de olika stilarna och skapa din egen alldeles unika julinredning.
Traditionellt rött och vitt

Rött och vitt är en mycket populär färgkombination under december månad och de vanligast påtänkta färgerna till jul. Vitt symboliserar snön och det röda kommer in från tomtarna och paketsnören och framkallar automatiskt julkänslor. Mässing är ett självklart komplement när det kommer till detaljer, det gör sig så fint till det vita och röda. Om du redan inreder i vitt är det enkelt att lägga till en fin kudde eller pläd i soffan och byta ut några av ljusstakarna du säkert redan har hemma till en röd färgskala.

Grått, svart och detaljer i koppar

Att inreda i grått och svart är vanligt i dagens svenska hem, det är en modern stil som är enkel att byta känsla på med nya kuddar och detaljer. Alla komplementfärger fungerar ju utmärkt när du använder en gråskala hemma. När du ska pynta för julen kan det därför räcka för dig att ta hem fina detaljer i koppar för att få hemmet att kännas extra juligt under december. Använd dig av detaljer som får julkänslan att komma fram lite extra som till exempel härliga plädar med mönster som känns juliga eller varför inte byta ut kuddfodralen på kuddarna i soffan? 

Jordnära och naturligt

Även om man inte tycker om att inreda sitt hem med starka färger går det att få till en härlig julstämning. Färger som aprikos, nude och brända nyanser av djupt vinröd, terrakotta och senap har vi sett mycket av under hösten, och de håller även till jul. Ta in inslag från naturen till ditt hem; plocka kvistar av tall och gran, stoppa i vaser eller gör en egen krans att hänga på dörren. Blanda upp naturmaterial med metall och grönskande växter för att skapa en stämningsfull atmosfär.

Blått, mässing och silver

För dig som har en sober färgskala hemma men ändå vill piffa upp hemmet lite extra inför jul kan denna lyxiga kombination passa bra. Det harmoniska blåa gifter sig otroligt bra med vackra metaller i silver och mässing och skapar en härligt vintrig stämning!

Möbler Belysning Inredning Köket Textil & Mattor Servering Smycken & Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Kampanjer Alla erbjudanden Nyheter Outlet Inspiration