Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butik
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Sök
Checkbox
Gratis frakt över 499 kr
Checkbox
Snabba trygga leveranser
Checkbox
30 dagars öppet köp
Inredning

Säkert höstmys med brandsäkra designprylar från Solstickan Design

De levande ljusens årstid är här och myset har sina risker. Med bra brandsläckare och brandfiltar hemma kan du vara på den säkra sidan och njuta av tända ljus utan oro i höst och vinter. I denna artikel tipsar vi om snygga brandsläckare och brandfiltar som kommer passa perfekt in med din inredning. Vi ger dig även sex förebyggande säkerhetstips med saker som är bra att tänka på innan du tänder ljusen. Trevlig läsning!

Heta brandsläckare

I ett hem fyllt med fina designprylar, möbler och inredning är det äntligen dags för brandsläckaren att ta sig in från hallen eller garderoben in till finrummen. Denna lilla och behändiga pulversläckaren på 2 kg från Solstickan Design har en snygg design som gör att den passar rätt in med din inredning, utan att bli osynlig när den väl behövs. Med en behållare i vitt, svart eller polerat rostfritt stål och emblem med den kända logotypen på kommer den passa rätt in på skänken i vardagsrummet eller köksbänken i köket. Bra att ha nära till hands när värmeljusen eller ljusstakarna är framme. Säkerhetssprinten är lätt att urskilja med sin markerande röda, blåa eller svarta lapp och snabb att dra ur.

Heta brandfiltar

För köket kan det vara bra att komplettera pulverbrandsläckaren med en lättillgänglig brandfilt. Dessa funktionella brandfiltar från Solstickan Design har också en snygg design i matchande färger som vit, svart, röd, blå, guld eller silver. Tillverkade av glasfiber i storleken 120x120 centimeter tål de upp till 500ºC och är idealiska för att släcka små bränder som i stekpannan, textilier och liknande. Lika snygga på kortsidan av köksbänken som bredvid dörrkarmen till köksdörren. Eller varför inte mitt på väggen? Med dessa fina filtar är säkerhet inget att skämmas för längre!

6 förebyggande säkerhetstips

1. Ha alltid värmeljusen på en bricka eller ett ljustråg

Om ett av värmeljusen eller ljusstaken skulle välta går det oftast enkelt att bära bort brickan med ljusen till vasken i köket utan att elden hinner spridas vidare.

2. Håll servetter och tyg borta från ljusbrickan

Lättantändliga textilier och pappersservetter bör hållas borta från ljusbrickan. Om ljuset välts så antänds de först vilket enkelt kan föra elden vidare i din bostad.

3. Välj ljusstakar med en stadig fot

Vi älskar precis som du design men ibland kan det vara bra att tänka lite extra på funktion. Med en ljusstake som har en stadig fot kan du lättare undvika olyckan att välta ut den. Det får gärna vara lite vikt i foten och täcka en större yta.

4. Köp kvalitetsljus med lång brinntid

Ljus av bra kvalitet har lång brinntid och brinner inte ned lika fort. Om du skulle råka somna ifrån dem så hinner de inte brinna ned innan du vaknar.

5. Håll fladdrande gardiner borta

Ett öppet fönster, lite blåst och fladdrande gardiner kan enkelt ställa till det. När ljusen är tända på soffbordet är det bäst att se till att gardinerna inte kan blåsa upp mot dem.

6. Ha alltid din brandsläckare och brandfilt nära till hands

Snygga brandsläckare och brandfiltar är tacksamma att alltid ha framme. Med Solstickan Design får de komma in i hallen, vardagsrummet och köket och passar in bland alla typer av inredning. Alltid tillgängliga och synliga vilket känns tryggt när du tänder levande ljus eller lagar mat i köket.

Möbler Belysning Inredning Köket Textil & Mattor Servering Smycken & Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Kampanjer Alla erbjudanden Nyheter Outlet Inspiration