Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butiker
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Instashop
Följ oss
Nyheter

Mumin firar 75 år med #OURSEA

Under 1945 publiceras den första av många berättelser om den älskade karaktären Mumintrollet och hans familj. År 2020 firar denna världssuccé hela 75 år. Men istället för pompa och ståt väljer företaget Moomin Characters att fira sitt trekvartssekel med en kampanj som syftar till att rädda ett böljande kulturarv.

Artikeln publicerades 2019-12-20

Moomin Characters grundades av Tove Jansson och hennes bror Lars. Idag jobbar verksamheten aktivt med att förse världen med mer av våra älskade mumintroll och deras vänner, och på så vis låta Tove Janssons arv leva vidare.

En central del i många av hennes berättelser är havet som betytt mycket för Tove. Bland annat så bodde hon på Skatudden med det vackra vattnet som granne. Det blev en inspiration både för skönhet, lugn och äventyr som avspeglar sig i hennes historier om mumintrollen. Vid havet kunde hon känna sig fri och låta kreativiteten ta plats och göra sig hörd.

Tillsammans med Mumin kan vi rädda Östersjön

När nu Mumin fyller 75 år är det inte helt otippat att tankarna hos Moomin Characters inte ligger i festligheter i första hand, utan snarare i att vårda det som ligger som grund till berättelserna som älskas internationellt. Fokus riktas därför istället mot att rädda Östersjön genom #OURSEA, en kampanj som görs i samband med en internationellt känd aktör inom havsskydd – John Nurminens Stiftelse.

Östersjön är ett av vår världs mest förorenade hav. Några av de saker som orsakat denna förorening är miljögifter från bland annat båtbottenfärg och konstgödsel, övergödning från lantbruk som rinner ut i havet, ohållbart fiske samt klimatförändringen som minskar syrehalten i haven. Det bidrar till minskad tillväxt och förökning bland såväl växter som djur i havet.

Genom kampanjen #OURSEA vill Moomin Characters ta hjälp av världens kännedom och kärlek för Mumin i ett försök att rädda havet. Målet man har är att öka kunskapen om det tillstånd Östersjön är i och vart det är på väg, men även att få in pengar som dediceras till att skydda havet och dess viktiga kulturarv.

Vad kan du göra för att hjälpa Östersjön?

Utöver att värna om vår miljö och hålla nere din egen negativa klimatpåverkan kan du bidra till #OURSEA på flera sätt. Bland annat kommer det finnas unika produkter till försäljning som stödjer kampen för Östersjön. Du kan även läsa mer och göra en donation via kampanjens egen webbplats. Men kanske viktigast av allt – Sprid ordet! Berätta för vänner, familj och bekanta om #OURSEA för att öka vetskapen.

På RoyalDesign.se kommer vi snart stolt att kunna presentera produkter som både är unika för #OURSEA och som hjälper denna kampanj. För varje produkt du köper är du med och bidrar till att samla in pengar för att skydda Östersjön, så även kommande generationer får njuta av detta fantastiska hav.

Bild: Tove Jansson. © Moomin Characters™

Nyhetsbrev
Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.
Checkbox

Om Royal Design

Sveriges största utbud av inredning, möbler och design till ditt hem. RoyalDesign erbjuder ett sortiment med över 50 000 produkter. Inredning på nätet när det är som bäst.

* Fri frakt över 479 kr gäller ej möbler och skrymmande gods som kräver hemleverans.

Vi finns i flera länder

  • Vardagar 08-16

Varumärken

Visa alla (432)

Följ oss

© 2021 RoyalDesign.se
Handla och betala tryggt hos oss