Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butiker
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Instashop
Följ oss
Trender

Inredningstrender 2021

Aldrig förr har vi väl längtat så mycket efter ett nytt år, nya förutsättningar och vårens hoppfulla strålar som vi gör i år! 2021 ser vi det varsamma, omhändertagande i inredningen. Sobra naturnära toner med mjuka former. Vi vill skapa sociala ytor i hemmet som samtidigt kombineras med en tillåtande arbetsplats. Det gångna året har fått oss att vilja investera i hemmet och skapa den oas vi alltid velat ha!

Sobert färgsatt och rundade hörn

Vi såg det redan 2020, och i år är det en tydlig inredningstrend. Runda, mjuka former i både möbler och inredningsdetaljer. Färgskalan är dov med behagliga, naturnära toner där basen går i vitt och beige. Möbler tillverkas i allt högre grad av återvunna material, spillmaterial eller material som utvunnits från naturen.

Det runda köksbordet är tillbaka! Gärna med en ljus stenskiva och mjukt formade stolar. Det runda bordet blir den sociala mittpunkten i vår nu så närvarande hemmamiljö. På väggarna hänger vi avskalade tavlor i samma neutrala färgskala. Facial Lines Art är en tydlig trend i hemmet 2021. Gardiner och textilier låter vi åter ta plats, allt för att skapa en avslappnad och harmonisk bas i livet.

Mjukt & sobert från GUBI
Möblera med naturtoner

Naturnära toner

Naturnära, varma kulörer och kontrasterande accentfärger; så sammanfattar vi årets färgtrender. Beige växte sig stark som trendfärg under 2020, och 2021 fortsätter i samma anda. Vi ser att träslag som valnöt får ta plats. Ljusa pasteller i gult och lila adderas i takt med att vårens strålar sakta sträcker sig längre och längre.

Här byts mässingen ut mot krom och svart mot vitt. Trenden är ljus och jordnära. Ett hem fyllt av värme och lugn - allt för att skapa det andningsutrymme vi behöver i den i övrigt skakiga värld vi befinner oss i.

En annan färg vi ser mycket av inför 2021 är blå, närmare bestämt en intensiv mörkare blå. Ses både i sofftyg och möbler. Även grå håller sig kvar med ett stadigt grepp.

Materialen

Naturmaterial fortsätter att öka i popularitet under 2021. Spillbitar och återvunnet material får leva vidare i nya skepnader - vi ser mycket återvunnet papper, bambu, flätad jute och rotting, samt miljövänligare textilier. I kampen för en hållbar planet blir vi mer medvetna och tar bättre tillvara på jordens tillgångar. Sten konkurrerar ut den hotade marmorn.

Torkade växter i vaser, på vägg och hängandes fritt kombineras med svepande textilier i material som linne och skir bomull.

Bouclé är åter en stjärna på himmelen. En grövre textur på soffor och fåtöljer är ett mer förlåtande material vilket välkomnas i vardagen. Linne och skir bomull i gardiner, i såväl längder som hissgardiner. Träslag som valnöt trendar.

Back to the 70's

Den stora retrotrenden i år tar oss tillbaka till 70-talet! Här hämtar vi materialinspiration i form av långluggade ryamattor, mjuka textilier, stoppade möbler och furu(!).

Naket tegel, krom och hippieinfluenser för den som vågar - 70-talstrenden kan göras både subtil och vågad. Vem trodde att vi skulle eftersträva gillestugekänslan igen? Vi älskar det!

Minimalistiskt storslaget

Hållbara och långsiktiga inredningsbeslut - i år ser vi en tydlig konsumtionsmedvetenhet där valet ofta vägs på många olika plan. I år gör vi inredningsval som är tidlösa men samtidigt ger intryck av trendmedvetenhet. Det är nu möbler och färgsättning sätts i fokus, snarare än detaljerna. Att köpa en ny stol eller lampa har blivit en långsiktig investering.

I en värld full av myllrande intryck föds ett ökat behov av lugn och ro. Vi har fått lära oss hur vi ska ta hand om våra kläder och värdera våra föremål i hemmet. Vi vill rensa snarare än samla, med otaliga alternativ för andrahandsförsäljning och återbruk. Detta återspeglas i en mer avskalad och minimalistisk inredning där väl medvetna detaljer sätts i fokus. En loungestol eller en vas är exempel på det.

2021 vågar vi skapa hemmet vi alltid velat ha!

Nyhetsbrev
Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.
Checkbox

Om Royal Design

Sveriges största utbud av inredning, möbler och design till ditt hem. RoyalDesign erbjuder ett sortiment med över 50 000 produkter. Inredning på nätet när det är som bäst.

* Fri frakt över 479 kr gäller ej möbler och skrymmande gods som kräver hemleverans.

Vi finns i flera länder

  • Vardagar 08-16

Varumärken

Visa alla (430)

Följ oss

© 2021 RoyalDesign.se
Handla och betala tryggt hos oss