Kundtjänst
Butik
Varumärken
Nyheter
Kampanjer
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Servering
Textil & Mattor
Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Nyheter
Julshop
Inspiration
Följ oss
Gratis frakt över 499 kr
Snabba trygga leveranser
Köp nu, betala nästa år
Guider

Inred med belysning - rum för rum

Tycker du också att det är svårt att få till belysningen hemma? I den här guiden kan du läsa om vad du bör tänka på när du väljer lampor till vardagsrummet, sovrummet, hallen, köket och badrummet.

Belysning i hallen

Husets entré ska vara både praktisk och inbjudande, och rätt ljus kan vara avgörande för vilket intryck hallen ger. I hallen behövs anpassningsbar och funktionell belysning för att både kunna hitta det du behöver under mörka morgnar och för att kunna dölja skavanker när du inte vill att de ska synas.

En taklampa som går att dimma är att föredra för att du lätt ska kunna anpassa ljusstyrkan utifrån behov. För att få hallen att kännas hemtrevlig kan det vara en god idé att komplettera med flera ljuspunkter. Här följer ett par råd om vilken typ av belysning som passar i hallen.

Alternativ till den klassiska takpendeln

Har du inte väldigt högt i tak kan det vara bekvämt att slippa hängande pendlar, därför kan en plafond vara ett bra val av taklampa till hallen. Plafonden ger en god allmänbelysning och lyser dessutom upp en större del av taket vilket gör att rummet upplevs rymligare.

Spotlights är ytterligare ett alternativ som utmanar den klassiska takpendeln. Välj en variant med ställbara spotlights, på så sätt kan du välja vart du vill rikta ljuset. Kanske vill du belysa garderoben eller spegeln? Punktbelysning gör att du ser bättre i spegeln och fångar fler vinklar och konturer än en klassisk taklampa.

Gör det hemtrevligt med dekorationsljus

En dekorativ vägglampa som komplement till en spegel eller en tavla hjälper till att skapa rymd och får rummet att kännas större. Dekorationsljus ger dessutom en ombonad känsla som är svår att få till med endast allmänbelysning.

Har du plats för en bänk eller ett avlastningsbord så kan det vara fint med en bordslampa i hallen. Det blir en snygg inredningsdetalj som hjälper till att skapa stämning. I en vägghylla kan det vara praktiskt med en portabel lampa som tar lite mindre plats.

Möbler Belysning Inredning Köket Servering Textil & Mattor Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Designers Presentkort Mina sidor Vår butik Kampanjer Nyheter Julshop Inspiration