Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butik
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Guider

Förvara smart och snyggt

Bra förvaring skapar ordning såväl i hemmet som i sinnet. Men det är inte alltid helt lätt att veta hur man ska få till bra förvaringslösningar. Som en liten hjälp på traven ger vi här våra bästa tips på snygg och praktisk förvaring för hemmets alla rum.

Det viktigaste för att lyckas med din förvaring är att investera tid och engagemang i dina förvaringslösningar. Ta en ordentlig funderare kring hur just dina förvaringsbehov ser ut och se till att nyttja även de små ytorna. Se till att ge var sak en bestämd plats och lägg alltid tillbaka sakerna på sin plats efter att de använts. På så sätt slipper du ha prylar utspridda över hela hemmet och vet alltid vart de finns när du behöver dem.

Artikeln publicerades 2020-08-25

Hallförvaring

Förvaring i hallen är ofta lite klurigt - många hallar är små, men det är också ett av de rum där vi har störst behov av förvaring. Se till att nyttja alla ytor i rummet. Använd dig av en hatthylla eller klädställning för galgar och sätt upp en kroklist eller knoppar för extra avhängning. Om hallen är väldigt liten kan en vägghängd skohylla vara till din fördel – då känns golvytan mer öppen och det blir dessutom mer lättstädat. I en större hall kan det vara skönt med någonstans att sitta. Varför inte investera i en bänk med gömd förvaring?

Vad gäller lösa föremål rekommenderar vi att investera i ett gäng korgar. Märk gärna korgarna med små lappar eller bilder så blir det ännu lättare att hålla ordning! Plocka undan saker som inte är i säsong eller som du inte har behov av just nu - det kommer spara dig mycket plats. Gör i ordning en yta för saker som används på daglig basis, såsom nycklar och plånbok. Klongs vackra Gömma är perfekt för detta ändamål!

Förvaring till vardagsrummet

Till vardagsrummet finns det fantastiskt många förvaringsmöjligheter. Börja med att tänka igenom om du vill ha en öppen eller dold förvaringslösning. Vill du gömma undan småprylar och sladdar bör du satsa på en skänk eller tv-bänk med förvaring, som exempel denna stiliga mediabänk från Decotique. Det går även att hitta andra möbler med dold förvaring, allt från sittpuffar till sidobord och soffbord med lådor som rymmer en hel del.

Föredrar du en öppen förvaringslösning finns det också flera vägar att gå. Med soffan placerad fritt i rummet skapar du till exempel en perfekt plats för en låg hylla bakom ryggstödet. En bokhylla som står för sig själv blir en bra rumsavdelare, om du till exempel har öppen planlösning till köket eller en sovalkov.

Se till att hålla ordning i soffan - köp en eller flera fina korgar där du lägger extra kuddar, filtar och plädar så ser rummet genast mer välorganiserat ut.

Förvaring i sovrummet

Sovrummet är ett sådant rum där det är extra viktigt att ta vara på alla utrymmen för att optimera förvaringen. Tänk noga igenom garderobsinredningen - ofta går det att bygga på med dubbla stänger på höjden, avskiljare i lådor och hängande förvaring på insidan av garderobens dörrar.

Förvara smart under och runt sängen. Det finns mängder av smarta lådor på hjul, med eller utan lock, som är anpassade för att kunna skjutas in under sängen. Skaffa ett sängbord med förvaring, för att enkelt kunna gömma undan småprylar som stör helhetsintrycket.

Badrumsförvaring

I badrummet då? Här finns kanske begränsat med förvaringsmöjligheter. I ett rymligt badrum är det fint att ställa in ett vackert vitrinskåp eller linneskåp att förvara handdukar, toalettrullar, smycken och krämer i. Ställ in en slingrande växt för en extra hemtrevlig effekt.

I ett mindre badrum är det bra att fundera igenom vad som egentligen måste finnas på plats. Förvara påfyllning av basprodukter någon annanstans och fyll på i badrummet vid behov, istället för att proppa hyllorna fulla. Köp förvaringsaskar, gärna transparenta, och ställ in i badrumsskåpet. På så sätt är det enkelt att se vart allting står och du får med största sannolikhet mer plats. Glöm heller inte bort att använda insidan av badrumsdörren till att hänga upp handdukar och morgonrockar på - med hjälp av en snygg dörrhängd kroklist.

Köksförvaring

I köket finns ofta ganska mycket förvaring redan från start. Utnyttja de lådor som finns och dela gärna av kökslådorna i mindre sektioner för att maximera utrymmet.

Tänk på att nyttja rummets rymd. Kanske har du plats att ställa in en fristående köksö, en hyllkombination eller några enstaka hyllplan? Ett par väl utvalda koppar, tallrikar och glas gör sig väldigt fina i en öppen förvaring i köket. Använd en stång, ett galler eller en tavla att hänga upp dina kökstillbehör på - det sparar plats i lådorna och ger en bra överblick.

Glöm heller inte bort utrymmet under diskbänken! Med hjälp av en stång under diskbänken får du enkelt undan sprayflaskor och disktrasor som kan kännas lite tråkiga att alltid ha framme.

Barnrumsförvaring

Förvaring till barnrummet har nog ingen någonsin haft för mycket av. Se till att investera i riktigt bra garderober till barnrummet, där du enkelt kan märka upp hyllplan och lådor utefter vad som förvaras där i. Rensa regelbundet så slipper urvuxna kläder och saker ta onödig plats.

Till leksaker, gosedjur, pyssel och andra småsaker rekommenderar vi att satsa på stapelbara lådor och boxar som enkelt kan förvaras på golvet eller i en hylla. Se till att välja låga hyllor för sådant som används ofta så att barnet själv kan nå och inte riskerar att välta ut allt på golvet. En god idé är att märka upp lådorna med bilder så att barnet själv kan hjälpa till att hålla ordning. Här hittar du mängder av fina förvaringsboxar i lekfulla färger och mönster.

Förvaring till hemmakontoret

Hemmakontoret har aldrig varit så aktuellt som nu, vilket också gör det viktigare än någonsin att hålla ordning där. Ge dig själv goda möjligheter till arbetsro genom att satsa på smidiga förvaringslösningar till alla småsaker. Har du utrymme för en hurts under skrivbordet så är det en bra förvaringslösning för såväl papper som pennor, laptopen och småprylar.

Om utrymmet under skrivbordet är begränsat rekommenderar vi även här att bygga på höjden. Sätt upp ett eller ett par hyllplan ovanför skrivbordet och satsa istället på boxar och askar att förvara dina viktigaste föremål i. Med en tidskriftssamlare får du ordning på viktiga papper och tidningar som du vill spara på – eller varför inte satsa på en anslagstavla? Med ett par fina krokar och klämmor skapar du enkelt en riktigt snygg inredningsdetalj, samtidigt som du håller ordning. Den här från Monograph till exempel, som dessutom är magnetisk!

Shoppa våra förvaringslösningar här

Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Vi har betyget null av 5 baserat på 0 omdömen. Powered by: Trustpilot

Nyhetsbrev
Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.
Checkbox

Om Royal Design

Sveriges största utbud av inredning, möbler och design till ditt hem. RoyalDesign erbjuder ett sortiment med över 50 000 produkter. Inredning på nätet när det är som bäst.

* Fri frakt över 499 kr gäller ej möbler och skrymmande gods som kräver hemleverans.

Vi finns i flera länder.

  • Vardagar 08-17

Varumärken

Visa alla (457)

Följ oss

© 2022 RoyalDesign.se
Handla och betala tryggt hos oss