Kundtjänst
Butik
Varumärken
Nyheter
Kampanjer
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Servering
Textil & Mattor
Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Varumärken
Kampanjer
Utomhussäsong
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Gratis frakt över 599 kr
Snabba trygga leveranser
30 dagars öppet köp
Guider

Riedel - glas i världsklass

Riedel grundades 1756 och är banbrytande för druvsortsspecifika glas sedan 1958. De var först med att inse att smaken och doften av en dryck påverkas av formen på glaset den konsumeras ur, och har blivit erkänd för sina revolutionerande design världen över.

Riedel har över 260 års glastillverknings-erfarenhet och drivs nu av Maximilian Riedel, elfte generationen glashandlare. Huvudkontoret ligger i Kufstein, Österrike, där munblåsta karaffer och glas tillverkas för hand.

Riedel har två andra glasfabriker, inklusive en modern anläggning i Weiden, Tyskland, som producerar maskintillverkade serier som Vinum och Veritas. Fabriken i Weiden producerar cirka 50 000 glas dagligen, medan Kufstein-fabriken har en produktion på endast 1 000 glas per dag med fler anställda. Slutkontrollen görs av kunniga hantverkare för hand i alla fabriker.

Möbler Belysning Inredning Köket Servering Textil & Mattor Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Kampanjer Utomhussäsong Nyheter Outlet Inspiration