Kundtjänst
Butik
Varumärken
Nyheter
Designfynd
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Servering
Textil & Mattor
Accessoarer
Utemöbler
Varumärken
Nyheter
Designfynd
Bästsäljare
Alltid bra pris
Inspiration
Outlet
Följ oss
Gratis frakt över 499 kr
Snabba trygga leveranser
Köp nu, betala senare
Inredning

Belysning efter jul

När julbelysningen försvinner ur huset blir det plötsligt väldigt mörkt och mysfaktorn minskar. De många värmeljuslyktorna, ljusslingorna och julstjärnorna som lyst upp de mörka vintermånaderna ska snart packas ner i lådor och ge plats åt – vadå?

Som bekant innebär julen en del förändringar i inredningen i många hem. Ljusslingor, julgranar och små tomtar som under december tagit upp plats hemma ska nu packas ner i lådor igen. Veckorna efter jul kan det kännas lite kalt och mörkt hemma, och därför delar vi här med oss av våra bästa tips för hur du kan planera belysningen hemma efter att allt julpynt är bortplockat och det nya året är här.

Använd flera ljuskällor

Rätt belysning kan verkligen lyfta ett rum och det är viktigt att du tänker igenom dina behov när du planerar för vilka ljuskällor som ska placeras var. Om det finns ett stort flöde av naturligt ljus kanske det inte behövs lika många ljuskällor som i ett rum där det kommer in mindre dagsljus. För att skapa ett trivsamt och funktionellt hem behövs en kombination av stämningsbelysning och allmänbelysning – en regel som man kan följa är att i ett mindre rum försöka ha minst 5 belysningspunkter och i ett större rum minst 7 belysningspunkter. Det kan kännas många, men alla belysningspunkter behöver inte vara på samtidigt. Man skall ljussätta ett rum efter sina behov. Tänk på vad ni gör i rummet och planera utefter det vad för belysning som då kommer att behövas. Allmänbelysning (taklampan), är ett exempel på en armatur som inte behöver vara tänd mer än när man behöver ett starkt och bra ljus i rummet, till exempel när man skall städa.

Under mörka vinterkvällar kan det vara mysigt att tända dekorationsbelysning, även kallat stämningsbelysning. Dessa armaturer har en diskret belysning och skapar ett stämningsfullt och mysigt ljus.

Populära Night Owl från Fritz Hansen
Möbler Belysning Inredning Köket Servering Textil & Mattor Accessoarer Utemöbler Varumärken Kundtjänst & Information Designers Presentkort Vår butik Nyheter Designfynd Bästsäljare Alltid bra pris Inspiration Outlet