Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butik
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Sök
Checkbox
Gratis frakt över 499 kr
Checkbox
Snabba trygga leveranser
Checkbox
30 dagars öppet köp
Inredning

Bordsdekorationer till bröllopet

Många tycker att dekorationerna är det absolut roligaste att planera inför bröllopet, men vad ska man egentligen tänka på för att få till en bra helhet? Här har vi samlat våra bästa tips på hur du får till en sammanhängande bordsdekor.

Bestäm ett färgschema

Vad gäller bordsdekorationer är det viktigt att tänka på att dessa ska gå i stil med själva bröllopsdukningen och övriga dekorationer. Första steget i bröllopsplaneringen blir därför att bestämma er för vilken färg ni vill ha som bas och utgå från den. Därifrån kan ni sedan välja en eller ett par accentfärger att komplettera med. Genom att utgå från ett färgschema är det enklare att få till en bättre helhet och dekorationerna kommer upplevas med sammanhängande.

Sätt grunden med textilier

Börja med att bestämma bordsduk och eventuell bordslöpare. Vill du ha både duk och löpare – välj en ljusare färg till bordsduken och låt löparen sticka ut i en aning mörkare nyans. Sedan kan du plocka upp färgen från löparen i servetter, menyer och placeringskort.

bröllopsdukning
bröllopsdukning
"Addera flera lager av textilier för en mjuk och ombonad känsla eller skippa duken helt och duka direkt på ett rustikt träbord"

Bygg små öar av dekorationer

För att dekorationerna ska upplevas maffiga men ändå inte störa bröllopsgästerna är det en god idé att bygga små öar av dekorationer vid varje bord, med hjälp av till exempel gröna växter, vaser, ljusstakar och bordsnumreringskort. Detta sätt att dekorera på är särskilt effektivt om ni har runda bord i festlokalen.

Ta in naturen

Ett enkelt knep att undvika att dekoren känns stel och tråkig är att använda sig av vad naturen har att erbjuda i sin dukning. Dekorera med mossa, grenar, kottar – eller varför inte vackra stenar och snäckor om bröllopet firas nära havet. Går bröllopet i lantligt tema är det fint att samla vaser och ljus på en träbricka i form av sågade skivor från en trädstam eller tjock gren. Kvistar från träd och buskar som löper längs bordet är både vackert och får dekorationen att kännas mer fyllig, utan att du behöver lägga dyra pengar på stora blombuketter.

Blanda högt och lågt

Oavsett om du dekorerar ett fönsterbräde eller middagsbordet till ett bröllop så är det enklaste sättet att få effekt i dekoren att jobba med olika nivåskillnader. Blanda höga ljusstakar och kandelabrar med lägre ljuslyktor, små och stora vaser med allt från enstaka blommor till stora kvistar från träd och buskar. Under vår och tidig sommar är det vackert att dekorera med syrener och blanda med maffiga körsbärs- eller äppelkvistar.

Blommor på roligare vis

Många lägger otroligt mycket krut på blommorna i sin bröllopsdekor, men det kan vara lite knepigt att få blommorna att ta plats på bästa möjliga sätt. Buketter i vas i all ära, men här tycker vi det finns så otroligt många roligare sätt att dekorera med blommor på. Varför inte sätta buketterna i stora metallhinkar eller blomlådor på borden, i karaffer eller en snygg gammal glasburk? Det finns oändliga möjligheter att göra blomsterarrangemangen mer personliga.

Mer bröllopsinspiration

Morgongåvor
Bröllopspresenter till designälskarna
Bröllopspresenter till de som redan har allt
Möbler Belysning Inredning Köket Textil & Mattor Servering Smycken & Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Kampanjer Alla erbjudanden Nyheter Outlet Inspiration