Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butik
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Jul
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Sök
Checkbox
Gratis frakt över 499 kr
Checkbox
Snabba trygga leveranser
Checkbox
30 dagars öppet köp
Inredning

Chhatwal & Jonsson lanserar ny spårbar matta

För Chhatwal & Jonsson så har hållbarhet och en rättvis produktion alltid varit en självklarhet att eftersträva. I höst har de tagit sin passion för hållbara tillverkningsmetoder och material till en ny nivå. Lanseringen av sin allra första helt spårbara kollektion av mattor – Una – har snabbt skapat uppmärksamhet på marknaden.

Artikeln publicerades 2019-09-06

Transparens sedan dag ett

Att hållbarhet och miljö är på tapeten som en av de största trenderna inom inredning har nog inte gått någon förbi. Men för Chhatwal & Jonsson så har detta alltid varit en självklarhet enda sedan start.

När företaget skulle starta sin produktion i Indien vände de upp och ned på hur många producenter arbetade där. Istället för att fokusera på snabba leveranser och massproduktion, satte de hantverk, noggrant utvalda material och bra arbetsförhållanden i främsta rummet. Tack vare detta har de stolt kunnat visa transparens i hur deras produkter tillverkas från dag ett.

Men Geetali Chhatwal och Stig Jonsson, grundarna till varumärket, ville ändå göra mer. De ville skapa produkter som är 100% spårbara för konsumenten. Geetali beskriver det som en hjärtefråga som tagit 10 år att förverkliga. Det har inte varit enkelt att hitta producenter som haft möjlighet att kunna möta behoven som finns vid total transparens. Men vi är oerhört glada över att äntligen kunna få presentera Una för marknaden.

Först och främst, berättar Geetali, så ska man ju tycka om mattan. Men även efter det vill vi kunna erbjuda något som vi själva brinner för – en garanti att mattan tillverkas med miljön i åtanke och med bra villkor för de som tillverkar mattan. Det uppnår vi genom att applicera en spårbarhet.

Handvävd och certifierad

Varje handvävd Una-matta har ett spårningsnummer som konsumenten kan använda för att se bland annat att ullen (80%) kommer från en gård i Nya Zeeland med god djurhållning samt att BCI bomullen (20%) är certifierad. Man kan också se hur materialet och mattan transporterats samt att tillverkning skett på ett miljömedvetet sätt av människor med goda arbetsförhållanden.

Det ger den som äger mattan en unik insikt i sin produkt. Mattan är tillverkad i 100% naturmaterial, vilket också gör det 100% återvinningsbar.

"Om vi kan få bara en enda större aktör att ta efter vårt koncept om en 100% spårbar matta, då skulle jag känna att vi verkligen lyckats och bidragit med något."

Precis som för många andra framstående varumärken så kan man ofta se konkurrenter anamma den design som Chhatwal & Jonsson presenterar. En verklighet som inte är rolig när man lagt ner så mycket tid och energi på en kollektion.

Men om deras nya spårbara mattor säger Geetali såhär; Om vi kan få bara en enda större aktör att ta efter vårt koncept om en 100% spårbar matta, då skulle jag känna att vi verkligen lyckats och bidragit med något.

Vi på RoyalDesign.se är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda dig som kund en kollektion av mattor som inte bara är vackra, utan även gör gott för vår värld.

Shoppa Una här:

Möbler Belysning Inredning Köket Textil & Mattor Servering Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Jul Kampanjer Alla erbjudanden Nyheter Outlet Inspiration