Kundtjänst
Butik
Varumärken
Nyheter
Designfynd
Inspiration
Servering
Inredning
Belysning
Möbler
Köket
Textil & Mattor
Utemöbler
Varumärken
Nyheter
Designfynd
Alltid bra pris
Rum
Inspiration
Outlet
Följ oss
Gratis frakt över 499 kr
Snabba trygga leveranser
Köp nu, betala senare
Inredning

Designklassiker - Inredningsdetaljer

Här har vi valt att belysa några av de mest kända designklassikerna inom kategorin inredningsdetaljer - Prydnader eller funktionsföremål som vi alla har sett men kanske inte känner till historian bakom.
Inredningsdetaljer – Designklassiker

Vad kännetecknar en designklassiker? Några specifika kvaliteter krävs för att betrakta en produkt som en klassiker.

·         Den ska ha en tidlös design så den behåller sitt värde över tid. Att köpa en designklassiker lönar sig ofta och kan ses som en investering då den inte sällan går för högre pris på auktion på andrahandsmarknaden än vad den ursprungligen kostat.

·         En klassiker har hög kvalitet och när det gäller möbler ska det löna sig att laga dem istället för att köpa nytt. En mindre detalj är ofta gjord i trä, glas eller metall och tillverkas på ett hållbart vis. De ska vårdas och tas om hand så håller både utseende och funktion.

·         Den tidlösa designen betyder att produkten kommer att älskas genom tider och generationer. En klassiker har en design som fungerade lika bra när den designades som 50 år senare.

Apan - Kay Bojesen

En av de mest kända klassikerna inom inredningsdetaljer är nog ändå Kay Bojesens Apa. 1951 designades apan som var tänkt som en klädhängare för barn, det blev dock inte apans öde, istället blev den en dekoration eller en leksak, en inredningsdetalj som pryder hem världen över.

Inspirerad av sitt första barn och sin fars träsnideri började Bojesen designa djur i trä. Med mottot att ”linjerna ska le”, vackra träslag och mjuka former skapade han designklassiker som alla känner till. Apan är djurfamiljens mest kända medlem, en perfekt present till en nyfödd då den fungerar lika bra som leksak i barnrummet som hängandes på en Stringhylla i köket på ålderns höst.