Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butik
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Sök
Checkbox
Gratis frakt över 499 kr
Checkbox
Snabba trygga leveranser
Checkbox
30 dagars öppet köp
Inredning

Hemma hos: Michaela Hamilton

Michaela Hamilton lyckades redan i ung ålder göra sig ett namn i PR-branschen och sedan dess har framgångssagan bara fortsatt. Idag arbetar hon som författare, manusskribent och influencer. Vi åkte hem till Michaela en solig sommardag för att prata inredning och ta del av hennes fantastiska hem!

Foto: Mira Wickman

Berätta om din författarkarriär! Har du alltid gillat att skriva?

Det har jag verkligen. Jag fick ett anteckningsblock av min farmor när jag var liten, och började direkt skriva små dikter i det som hon sen målade tavlor till. Sen dess har det alltid varit en dröm att till slut bara få jobba med författandet, och på vägen dit har jag gjort massor av skrivprojekt på sidan av. Det känns fortfarande overkligt att få göra det jag gör.

Vilket är det roligaste respektive mest utmanande med ditt jobb? 

Det roligaste är nog utforskandet. Man lär känna nya karaktärer, miljöer, man får prova på och liksom leka ut scenarios i huvudet. Jag tror det tillför mycket till ens person också, man lär sig hela tiden, man måste alltid se en situation ur allas perspektiv. Det svåraste är att varje dag få ur sig något. Det är ganska ofta som man vaknar upp och känner att man inte har något att säga eller bara saknar inspiration helt, men så har man en deadline som kommer närmre, så man liksom får forcera ut orden.

Vad är viktigt för din arbetsro hemma? 

Att det känns tryggt och levande. Att jag har mina små hörn där jag kan sitta och att det finns saker på väggarna att titta på. 

Vad inspirerar dig?

Jag hämtar väldigt mycket från det som är runt mig. Människor jag träffar, saker jag läser. Men jag är också ett stort fan av att komma iväg, att nästan fly ibland. Att komma till en annan plats ett tag och starta om i huvudet. Sen vad gäller inredning är mycket av det jag tittar på från Pinterest och Instagram från människor och varumärken jag gillar.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Hemtrevlig, trygg, personlig, färgglad, i rörelse. Jag tror inte på att ha en genomgående stil. Sen har jag alltid kopiösa mängder blommor hemma. Det är ångestdämpande med blommor.

Vilket är ditt favoritvarumärke när det kommer till inredning?

Gud vad svårt, det finns många. Men Hay, ByOn, Svenskt Tenn, Gubi, MeliMeli, och Carl Hansen för att nämna några. I porslin är det Villeroy & Boch, Rörstrand och Mateus som är favoriterna.

"Jag tycker verkligen inte om hem som strävar efter perfektion, det gör mig nervös och obekväm"

Vart hämtar du inspiration till ditt hem?

Jag kollade alltid i mammas Residence och ELLE Deco när jag var yngre. Därifrån byggde jag upp små drömhem i mitt huvud. Sen gjorde jag ut dem i spelet SIMS haha. Nu är det mycket från sociala medier. Jag kan bli helt besatt av vissa hem, googlar bilder på varenda hörn. 

Hur gör du för att sätta en personlig prägel hemma?

Jag tror att jag försöker inreda mycket med hjärtat, att ha saker som betyder något för mig framme istället för att stoppa undan. Jag har dock minskat ned på det, när jag var yngre och bodde i min första lägenhet sa mina kompisar att det var som att vara inne i ett minnesmuseum haha, så jag har valt ut vissa saker som får fina platser. Jag tycker också att konst eller posters, eller vad man nu vill ha på sina väggar, är ett viktigt komplement för personligt uttryck. Och att göra bra fynd på loppis att stoppa in!

Hur gör du det snyggt utan att det känns uppstyltat och perfekt? 

Jag blandar loppisgrejor (börjar bli vass på loppis!) med liksom en lampa jag sparat till i ett halvår. Lägger fram saker jag bryr mig om, köper små fat och skålar och roliga vaser. Visar upp böcker, gömmer inte så mycket grejor. Blandar färger och försöker hålla det levande. Jag tycker verkligen inte om hem som strävar efter perfektion, det gör mig nervös och obekväm. 

Vilket är ditt senaste inköp?

Vårt String hyllsystem. Vi behövde en snygg lösning på bokhylla och vi båda tycker att String är mycket vackrare än att bygga in och gömma böckerna. Vi har inte hunnit få upp alla böcker än, men vi vet redan nu att det kommer behövas en till rad med hyllor. Så smart att man bara kan köpa till och bygga ut! Och så har jag också köpt ett jättefint fat på loppis.

Vad är din drömmöbel/lampa/pryl?

Oj, jag har så många. En har jag nu äntligen hemma, ett antikt Hans J. Wegner-sideboard. Men jag drömmer om en Gubi Pacha-soffa, en PK-24 från Fritz Hansen och prick vilken lampa som helst från Roll & Hill.

Jag har också alltid velat ha en Layered-matta. Minns när de lanserades och hade en liten butik i caféet på Snickarbacken 7. Jag kände och klämde. Och nu har jag äntligen en! Vi valde prick den här för att den har perfekt längd på fluffet, och passar svinbra med möblerna och färgerna i vardagsrummet.

Har du något föremål som alltid får följa med när du flyttar?

Jag har haft mina vit/grön-randiga fåtöljer i alla mina hem! Dem älskar jag. Jag vann dem på auktion och gjorde värsta kapet. Nu ska jag tapetsera om sitsarna för att de blivit slitna, så att jag kan ha fåtöljerna livet ut.

Vilket är ditt sämsta köp?

Jag har köpt på så mycket underliga saker genom åren, men sämst genom alla tider måste nog vara en gång när jag mitt i natten fick feeling och beställde hem fem-sex olika köksmaskiner (typ våffeljärn, paninigrill och fritös) men när det kom fram så var allt från någon obskyr låtsastillverkare och inget funkade. Jag fick en stöt av tekokaren.

Shoppa stilen

Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Möbler Belysning Inredning Köket Textil & Mattor Servering Smycken & Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Kampanjer Alla erbjudanden Nyheter Outlet Inspiration