Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butik
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Sök
Checkbox
Gratis frakt över 499 kr
Checkbox
Snabba trygga leveranser
Checkbox
30 dagars öppet köp
Inredning

Henrik Nero om homestyling inför visningen

Text: Sofie
Genom att nischa sig inom lägenhetsfotografering kunde Henrik Nero arbeta med sitt brinnande intresse för foto samtidigt som han fick upptäcka en ny värld inom mode och inredning. Läs om hur Henrik fick möjlighet att arbeta med sin dröm utan att egentligen veta om det, och få tips på hur du kan göra om du vill fotografera din lägenhet.

Henrik Nero växte upp med ett intresse för fotografering där han tyckte om att titta på fina bilder och var fascinerad över hur någon kunde ta så fina bilder. “Jag ville kunna göra det själv” berättar han när vi pratas vid. Så kom det sig att han fick ett fotojobb med interör, ett område han inte hade något intresse av. “Det var ett jättekul jobb även om det inte var bostäder jag hade tänkt att jag skulle fotografera”.

Han fortsatte arbeta med försäljningsobjekt runt om Stockholms utkanter men det var inte förrän han började komma in i centrala Stockholm som han tyckte jobbet började bli riktigt roligt. “Helt plötsligt fick jag komma in i fantastiska hem som jag verkligen ville visa upp från sin bästa sida” berättar han. Det var också då hans intresse för inredning tog fart.

“Det var ett jättekul jobb, men kanske inte inom det område jag hade tänkt mig.”

Idag driver han sin egen firma och har en fast kundbas som han arbetar med. “Det är ovanligt att kunna anlita en stylist med öga för fotografi som inte bara stylar för visningen utan också så att den blir iögonfallande på bild. Stylisten gör det snyggt för det verkliga ögat medan jag stylar med grundtanken att det ska bli snyggt när jag fotograferar”, säger han när jag frågar vad som gör just honom unik.

Om du har en sekelskiftsvåning att sälja blir Henrik extra glad. Han säger: “Jag fotograferar en del nyproduktioner och de är fina men bilderna blir oftast platta. En sekelskiftesvåning däremot har stuckaturer, häftiga parkettgolv, paneler och det händer så mycket som man kan använda i fotograferingen.”

Henrik Neros fyra knep för lägenhetsfotografering

För att du ska lyckas med fotograferingen kan du följa de här fyra tipsen.

1. Plocka bort alla smågrejor och allt som stör i bild

Det är lätt att det blir plottrigt när man tar bilder och det är vanligt att folk har för mycket saker framme. Så börja med att plocka bort allt så att rummet känns luftigt. Det är enkelt att lägga till någonting senare om det känns tomt.

2. Styla upp hemmet efter bästa förmåga

Ha fina saker hemma som matchar varandra så att du inte blandar för mycket. Det är många som tar hjälp med att styla inför visning. Att styla en lägenhet för visning innebär att man gör den i den stil som säljer bäst, inte den som matchar din personlighet mest och det kan vara viktigt att tänka på.

3. Ta vara på dagsljuset!

Ljuset är det som gör varje lägenhet helt unik. Varje lägenhet har ett unikt ljus, även jämfört med grannen bredvid. Det gör att du kan ta jättehäftiga bilder! Ta alltid vara på dagsljuset som finns och ser lägenheten magisk ut vid skymning så kan du använda det ljuset också.

4. Kombinera övergripande bilder med att gå nära och få känsla och komma nära och ta en detaljbild

Det är så lätt att man vill backa fyra steg för att hela tiden få med allt på en och samma bild. Gå istället 4 steg närmare för att komma nära en detalj. Jag använder mig alltid av detaljbilder eftersom det gör att du skapar en levande känsla i hemmet och det är ju den du vill sälja.

Inredningsdetaljer för lägenhetsvisningen

Möbler Belysning Inredning Köket Textil & Mattor Servering Smycken & Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Kampanjer Alla erbjudanden Nyheter Outlet Inspiration