Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butik
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Sök
Checkbox
Gratis frakt över 499 kr
Checkbox
Snabba trygga leveranser
Checkbox
30 dagars öppet köp
Inredning

Kähler firar 180 år

En av dansk designs mest kända leverantörer av keramik har en imponerande lång historia. Varumärket, namngivet efter sin grundare Herman J. Kähler, har sedan starten 1839 varit kända för sin keramikkonst som tilltalat såväl den danska som den internationella marknaden. Idag, när varumärket firar 180 år, kännetecknas Kähler av en kombination av ett väletablerat arv och nytänkande design.

Artikeln publicerades 2019-09-10

180 år av ikonisk design.

Det är vad Kähler firar under 2019. Varumärket satte sitt namn på kartan tidigt genom att med mod och innovation förändra hur marknaden såg på keramik som design och konst. Men det stora äventyret startade på riktigt efter att Herman August Kähler, Herman J. Kählers son, tog över fabriken i Næstved 1875. Man började experimentera med former, glasering och tekniker för att skapa keramisk konst som tilltalade den internationella marknaden.

På Paris World Expo 1889 kunde Herman August Kähler avtäcka en produkt helt täckt i den, för tiden, mycket exklusiva metallicröda glaseringen som tidigare endast använts för mindre dekorationsdetaljer av producenter. Den tekniska kunskap och innovation som Kähler uppvisade skapade stor uppmärksamhet och vann dem många priser samtidigt som försäljningen ökade världen över.

Den danska designvasen Omaggio

2007, efter några års dvala, startade Kähler återigen igång sin produktion och den klassiska vasen Omaggio var först ut att möta marknaden. Originaldesignen för vasen skapades i deras gamla fabrik i Næstved av Tulle Emborg, en av Kählers mest skickliga kvinnliga målare på 30- och 40-talet. När vaserna 2007 fick nytt liv så var det av den kända danska designduon Stilleben. Den har till och med fått smeknamnet den danska designvasen på den internationella marknaden.

Samarbete med designers, fortsatt innovation och en trohet till sitt designarv är alla en del av Kählers DNA, både när man vi ser till de 180 år som gått, men även när företaget själva blickar framåt. Passionen av att skapa i lera och keramik driver dem ständigt framåt för att kunna erbjuda dansk design av högsta kvalitet och stilsäkerhet.

För oss är Kähler en självklar del av dansk designhistoria och -framtid. Med serier som Omaggio och Hammershøi, med produkter som vaser, serviser och deras ikoniska keramikfigurer, är det tveklöst ett varumärke med något för alla hem.

Klassiker från Kähler

Möbler Belysning Inredning Köket Textil & Mattor Servering Smycken & Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Kampanjer Alla erbjudanden Nyheter Outlet Inspiration