Inredning

Till julservering och glöggfest

Julens annalkande kan både kännas mysig och stressig på samma gång. Med alla ”måsten” som ska hinnas med är det viktigt att man inte glömmer bort att stanna upp och njuta av den härliga känsla som årstiden för med sig. Kanske genom att samlas kring ett bord redan i november eller början av december med människor du tycker om för en glöggfest eller en god bit mat?

Artikeln publicerades 2019-11-11

Julen behöver inte bara firas en dag om året. Är du en av de som gärna ser att den varma stämning som julen för med sig håller i sig lite längre? Då är det perfekt att bjuda hem vännerna, kollegorna eller kanske släkten du inte firar med i vanliga fall för en middag eller glöggfest där fokus ligger på full njutning och att umgås. Duka upp med julporslin, ta fram glöggkaraffen och fyll hemmet med julefrid, kärlek och mätta magar!

Idag är julservering möjligt för alla stilar och plånböcker. Vare sig du vill lyxa till det med porslinet Starfluted Christmas från Royal Copenhagen, serien Swedish Grace Winter från Rörstrand eller helt enkelt bara dekorera bordet med de vackra ljuslyktorna Nobili från Kähler så är det enkelt att skapa ett bord att trivas kring. Ett vackert porslin gör mycket för känslan i dukningen.

Låt juldukningen få spegla din stil genom att addera pynt från gran eller annat som känns juligt för just dig. Lägg sedan till några grankvistar och du har en julservering som sätter stämningen för middagen.

Inspiration för julservering:

Är det kanske istället en glöggfest med mingel och småprat som lockar? Håll glöggen varm under kvällen i en vacker och dekorativ glöggkaraff. Se till att ha lite flaskor på plats så glöggmuggarna kan fyllas på i den takt som gästerna önskar.

Tilltugg som lussekatter och pepparkakor kan med fördel serveras i en Hammershøi julskål på fot och russin och mandlar får plockas från julbonbonjären ur samma serie från Kähler. Och du, det är helt okej att locka med julmust för de som inte dricker glögg.

Inspiration för glöggfesten:

Vi har betyget null av 10 baserat på 0 omdömen. Powered by: Trustpilot