Låt middagen få ta tid och njut av varje liten smak, varje samtalsämne och varje intryck matstunden kan bjuda på. Att sitta vid ett vackert dukat bord ska innebära att all stress släpps och att ni tillåter er att vara här och nu. Så varför inte passa på att njuta av flera rätter när ni sitter till bords?
Vi ser en helt ny tallriksmodell där den klassiska mattallriken får sällskap av assietter för förrätt, småskålar för efter-middags-pralinen och gärna mer än så. Matcha eller blanda precis så som du själv föredrar när det kommer till färg och form på ditt porslin. Glöm inte att ställa fram serveringsskålarna, små som stora, på bordet. Nu är allt tillåtet och din kreativitet får fritt spelrum.
Less is a bore!
Linne är ett material som vi ser mycket av i hemmet även framåt. Placera gärna flera linnedukar på varandra, släng dem slarvigt över bordet och låt en del av bordsytan synas. Plocka gärna in flera nyanser och låt gästerna torka sig på linneservetter i en annan färg för att skapa lite lekfullhet.
Det dukade bordet tillåts se busigt ut i sitt utförande. I kombination med de trendigt dova tonerna skapas ett framförande som både känns rustikt och romantiskt. Behagligt utan att vara tråkigt.
För att få lite extra struktur i din dukning får du gärna ta in textiler i andra material och utföranden. Strukturen gör att det som är enklare framhävs, som exempelvis ett par stilrena silverbestick, och skapar en spännande dimension till middagen.
Pryd matbordet med vårens blommor i vackra vaser! Välj mellan flera mindre vaser eller en större som får vara bordets mittpunkt. I vår fyller vi vaserna med mycket grönt, blommorna får samsas med eukalyptus och stora monsterablad som gör bordet till en grön oas!
Om du pyntar bordet med vaser i genomskinligt glas blir några bär i blomvattnet extra festligt.
Låt mer än blommor ge färg åt dukningen! I år får klara accentfärger som blått och lila ta plats inte bara i våra hem utan även på det dukade bordet. Låt tallrikar, servetter, vaser eller glas sticka ut lite extra, eller maximera färgsättningen och mixa och matcha olika färger och mönster.
Inte riktigt redo att maxa? Låt en av kuvertets tallrikar vara i färg medan resten av dukningen gå i sobra toner.
Duka upp för en vårig buffé med serveringsskålar och vackra fat. Buffén är perfekt för alla vårens tillfällen att fira som studentfester, bröllop och födelsedagar.
Låt ett stort fat utgöra mittpunkten på buffébordet och placera mindre fat och skålar runt om. Glöm inte att pynta även buffébordet med blommor, för extra vårkänsla!
Servera våriga drinkar i champagnekupa! I vår dricker vi drinkar smaksatta med rabarber eller viol och pyntar glasen med ätbara blommor och torkade citrusfrukter. Blanda drinkar med drinkvatten i ljusa pastellfärger för att matcha vårljuset.
Ett tips är att kyla champagnekuporna i frysen innan du blandar och serverar drinkarna, så håller de sig kalla längre.