Inredning

Vårens dukade bord

Gör plats i hemmet för nära och kära, bjud på en festmåltid eller duka upp för en romantisk middag för två. Det dukade bordet är kanske mer trendigt än någonsin och det finns ett helt smörgåsbord av valmöjligheter för att skapa den perfekta dukningen. Hur ser vårens trender ut för bordet?
Tallrik på tallrik, på tallrik

Låt middagen få ta tid och njut av varje liten smak, varje samtalsämne och varje intryck matstunden kan bjuda på. Att sitta vid ett vackert dukat bord ska innebära att all stress släpps och att ni tillåter er att vara här och nu. Så varför inte passa på att njuta av flera rätter när ni sitter till bords?

Vi ser en helt ny tallriksmodell där den klassiska mattallriken får sällskap av assietter för förrätt, småskålar för efter-middags-pralinen och gärna mer än så. Matcha eller blanda precis så som du själv föredrar när det kommer till färg och form på ditt porslin. Glöm inte att ställa fram serveringsskålarna, små som stora, på bordet. Nu är allt tillåtet och din kreativitet får fritt spelrum.

Less is a bore!

Dukar & servetter i linne

Linne är ett material som vi ser mycket av i hemmet även framåt. Placera gärna flera linnedukar på varandra, släng dem slarvigt över bordet och låt en del av bordsytan synas. Plocka gärna in flera nyanser och låt gästerna torka sig på linneservetter i en annan färg för att skapa lite lekfullhet.

Det dukade bordet tillåts se busigt ut i sitt utförande. I kombination med de trendigt dova tonerna skapas ett framförande som både känns rustikt och romantiskt. Behagligt utan att vara tråkigt.

För att få lite extra struktur i din dukning får du gärna ta in textiler i andra material och utföranden. Strukturen gör att det som är enklare framhävs, som exempelvis ett par stilrena silverbestick, och skapar en spännande dimension till middagen.

Något för alla dukningar

Vi har betyget null av 10 baserat på 0 omdömen. Powered by: Trustpilot