Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butiker
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Upptäck mer från Royal Design
Kampanjer
Nyheter
Outlet
Varumärken
Instashop
Följ oss

Trender vi minns – och fortfarande älskar

Att ta hand om sitt hem, låta det spegla sin egna stil och känsla har alltid varit trendigt. Med många duktiga skandinaviska designers har vi fått uppleva många kreativa både lösningar och utformningar. Det har inneburit att trender inom design och heminredning är något vi sett förändras genom åren. Men vi har även sett gamla trender komma tillbaka och designklassiker skapas som håller samma moderna känsla år efter år.

Vi strävar hela tiden efter att kunna presentera det allra senaste för dig, men även att hitta nya designers och varumärken redan innan de når en trendstatus. Till detta har vi ett stort fokus på att erbjuda ett gediget sortiment av designklassikerna som aldrig går ur tiden. För att både vi och du ska känna att det är trendigt med hållbarhet. Det är något vi jobbat med från start.

Utöver klassiker ser vi dessutom att många av de trender vi minns från förr, och fortfarande älskar, ofta hittar sin väg tillbaka till marknaden och våra hem. Det ger en fantastisk möjlighet att spara gammal design för att sedan plocka upp det några år senare och få en inredning som är helt i tiden, men ändå lite unik.

50-talets ökande designutbud

På 50-talet startade masstillverkningen av möbler. Fler hushåll fick råd att handla nytt till sina hem då utbudet gick upp och priserna ned. Populärt var bland annat skinnsoffor som alla ville ha hemma, något som fortfarande är helt rätt i tiden.

Eller vad sägs om denna skönhet Nakki 2-sits soffa från Woud?

60-talet - rebellernas tid

Efterkrigstidens 60-tal var tiden för rebellerna. Heminredningen fick utrymme att bli mer futuristisk och färgerna skarpare och mer vågade. En av denna tids främsta designers var Bruno Mathsson där fåtöljen Jetson 66 var något många hushåll trånade efter. Och det är inte svårt att förstå varför!

Vill du också ha en fåtölj från rebellernas tid? Spana in hela Jetson-serien här >>

70-talets personliga stil

Under 70-talet ligger fokus på att skapa ett hem som ska vara en trivsam plats för alla. Man håller möblemanget till lite enklare och satsar istället på affischer och starka textilier som får skapa det personliga i hemmet. Detta ser vi än idag i bland annat Marimekkos textilier. Och vem älskar inte en stilren affisch från Olle Eksell?

Våga satsa på lite unika föremål och detaljer som sticker ut för en mer personlig presentation av ditt hem.

Nyhetsbrev
Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.
Checkbox

Om Royal Design

Sveriges största utbud av inredning, möbler och design till ditt hem. RoyalDesign erbjuder ett sortiment med över 50 000 produkter. Inredning på nätet när det är som bäst.

* Fri frakt över 479 kr gäller ej möbler och skrymmande gods som kräver hemleverans.

Vi finns i flera länder

  • Vardagar 08-16

Varumärken

Visa alla (418)

Följ oss

© 2020 RoyalDesign.se
Handla och betala tryggt hos oss