Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butik
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Sök
Checkbox
Gratis frakt över 499 kr
Checkbox
Snabba trygga leveranser
Checkbox
30 dagars öppet köp
Trender

Så inreder du med 2022 års stora färgtrender

Positiva kulörer 2022! Vi stiger in i ett nytt inredningsår och är redo att välkomna 2022 års färgtrender som går i naturnära varma bastoner och uppiggande pasteller. Vi har trendspanat på vilka kulörer som vi framöver kommer se mer av och hur vi inreder med dessa i våra hem.
Uppiggande lila

Årets färg 2022 från Pantone heter 17-3938 Very Peri och är en helt ny färg som Pantone har tagit fram som vi tycker är en lila dröm! Very Peri är en lavendelblå kulör med violettröd underton som beskrivs uppiggande, nyskapande och som uppmuntrar kreativitet och fantasifulla uttryck. Kulören ser vi inte bara pryda hemmets väggar utan återfinns även i inredningsdetaljer och textilier i olika härliga lila nyanser från varumärken som bl.a. Hay, Montana, Mateus och Himla. Kombinera gärna det lila med gula och beiga toner.

Kommande textilnyheter från Himla
Lila som accentfärg i hemmet skänker glädje i vardagen.
Förkärlek till lavendel från danska varumärket Hay

Shoppa lila designfavoriter

Avkopplande blå

Pastelltrenden fortsätter även hos Nordsjö, som i år lyfter fram sin blå kulör Bright Skies™, en lätt och luftig blå nyans som ger hemmet en känsla av avkoppling, perfekt för sovrummet. Blått i dova, ljusa toner, skapar en sval och rogivande känsla i rummet samtidigt som det tillför en liten färgklick utan att dominera och ta över. Låt den ljusblå färgen prägla en ljuskälla eller en mindre inredningsdetalj som går väl ihop med jordiga kulörer. Vi ser även att blått dyker upp i kontrasterande alternativ i elektrisk tappning för den som vill addera mer energi till inredningen.

Ljusblå nyanser ger sovrummet en känsla av avkoppling
Addera färgklick på väggen med hjälp av tavlor
Blå nyheter från Marimekko
En blå dröm från Ferm Living
Sittpuff från Hay

Shoppa blå designfavoriter

Grönskande grönt

Grönt spås regera både mode- och inredningsvärlden år 2022 och är därmed en stor trendfärg. Grönt förekommer hos flera av våra färgleverantörers paletter, bl.a. hos Jotun och Alcro i mintgröna pasteller, något som vi även ser dyka upp i inredningen. Vi hoppas på att se en mängd härliga nyanser av grönt flytta in i våra hem 2022 - allt från mjuk och frisk salvia grönt till klargröna kontraster.  

Inred med grönt

"Vill du addera en accentfärg i en liten skala, börja med att föra in färgen på tre olika ställen i rummet för att skapa balans, t.ex en ljuskälla, textilier och inredningsdetalj."
Varma neutraler

Jordiga färger är ingen nyhet men fortsätter att vara ett säkert kort i hemmen 2022. Tillsammans med influerarna Ebba von Sydow och Emilia de Poret, som bland annat gör modepodden ”Säker stil”, har Alcro tagit fram en matt färgkarta med nedtonade mjuka färger i en blandning av beige, brunt och rosa som kan fungera som nya varma neutraler i hemmet.  

Denna palett gifter sig med naturmaterial och få utvalda föremål med ett enkelt formspråk som uppmuntrar till ett långsammare förhållningssätt och strävan efter balans. Naturen är en stor inspiration till denna tidlösa färgtrend och speglar den medvetna konsumenten med önskan om att inreda mer hållbart och långsiktigt. 

Mixa och matcha med nyheterna från PotteryJo
Nyhet från Ferm Living
Kombinera de neutrala med rostiga nyanser och varma bruntoner. Krukor från AYTM.

Mer inredningsinspiration

Så stylar du din bokhylla
Pythagoras PLAY - Do It Yourshelf
Insta-shop
Möbler Belysning Inredning Köket Textil & Mattor Servering Smycken & Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Kampanjer Alla erbjudanden Nyheter Outlet Inspiration