Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butiker
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Instashop
Följ oss
Trender

Trendspaning: 2020

Nytt år, nya trender. Vilka inredningstrender kommer egentligen växa sig stora under 2020? I den här artikeln redogör vi för färgerna, materialen och detaljerna som gör ditt hem redo för det kommande inredningsåret.

Artikeln publicerades 2020-01-17

Hållbarhet och gemenskap

2020 är verkligen året för medveten konsumtion, tillsammans arbetar vi mot en hållbar miljö och en hälsosam tillvaro. Det tankesättet genomsyrar även årets inredningstrender. Det blir mindre viktigt att konsumera och istället fokuserar vi på genuina upplevelser tillsammans.

Möbler tillverkas i allt högre grad av återvunna material, spillmaterial eller material som utvunnits från naturen. Formerna är runda, mjuka och organiska och bjuder in till avslappning och gemenskap. Möblerna är som gjorda för att vi ska komma närmare varandra och umgås, oavsett om det är i det öppna kontorslandskapet eller hemma i tv-soffan.

Färgerna

Naturnära, varma kulörer och kontrasterande accentfärger; så sammanfattar vi årets färgtrender. Beige växte sig stark som trendfärg under 2019, och 2020 fortsätter i samma anda. Lite otippat kombinerar vi gärna de beige tonerna med grått, det ger liv till de kalla gråa nyanserna som varit en stadig trend i många år. På paletten gör sig fler naturnära färger påminda, så som honung, grågrönt, brända röda toner och brunt i alla nyanser. Trenden att ta sig tid för avslappning syns alltså i våra färgval - de dova och lugna färgerna skapar utmärkta förutsättningar för en stunds harmoni i den stressiga och högteknologiska vardag vi lever i.

I kontrast till de jordiga, varma kulörerna ser vi ett par starka accentfärger. Gult är mer populärt än någonsin, och även grönt och rosa syns på många håll. Den starkast lysande stjärnan på paletthimlen är dock blått. Vi kan inte få nog av blåa nyanser - hela skalan från färgsprakande koboltblå till kalla isblå toner tar plats på väggar och i form av inredningsdetaljer, belysning och textilier.

Materialen

Naturmaterial fortsätter att öka i popularitet under 2020. Även spillbitar och återvunnet material får leva vidare i nya skepnader - vi ser mycket återvunnet papper, bambu, flätad jute och rotting samt miljövänligare textilier. I kampen mot en hållbar planet blir vi mer medvetna och tar bättre tillvara på jordens tillgångar.

Keramiken har exploderat i inredningsvärlden. Överallt syns keramiska verk där hårda strukturer möter mjuka, muggar och krukor med råa utsidor och blanka, glaserade insidor. Färgat glas är populärt även i år - gärna i blå, bruna och gröna toner.

Bland textilierna får sammeten ännu hårdare konkurrens av manchestern. Bredspårig manchester får sällskap av en mer finspårig variant. Hurraropen från barnfamiljer och djurägare lär höras över detta - finspårig manchester är nämligen enkel att ta miste på för att vara just sammet med sin mjuka och släta yta, men det är mycket mer slittåligt.

Detaljerna

Som ni kunde läsa i föregående avsnitt är materialet på allas läppar just nu: keramik. Krukor och vaser i lergods syns bland nyheterna hos otaliga varumärken, för att inte tala om skulpturer i alla dess former. Om vi skulle välja att införskaffa oss en enda inredningsdetalj under året hade det varit just en skulptur, gärna inspirerad av djur och natur.

Att ta in växter i hemmet är för många en självklarhet, men i år gör vi det på andra sätt än tidigare. Kanske är det även här ett hållbarhetstänk som speglar hur vi väljer att inreda. Trenden med torkade blommor fortsätter, en bukett med torkade blommor har en mycket längre livstid än färska snittblommor och de är minst lika fina att titta på! Även småskalig odling som kan ta plats inomhus blir mer och mer populärt. Hos flera varumärken syns miniväxthus att odla örter, groddar eller sallad i.

Något vi tror är en uppåtgående trend är att skapa ett eget litet ekosystem till sina växter. Detta genom att placera en växt i en glaskupa eller burk, som vattnas sparsamt och sedan försluts. Inne i glaskupan finns nu alla förutsättningar för att plantan ska fortsätta frodas. Enkelt, fint att titta på och bättre för miljön än krukväxter som kräver mängder med vatten under sin livstid.

Nyhetsbrev
Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.
Checkbox

Om Royal Design

Sveriges största utbud av inredning, möbler och design till ditt hem. RoyalDesign erbjuder ett sortiment med över 50 000 produkter. Inredning på nätet när det är som bäst.

* Fri frakt över 479 kr gäller ej möbler och skrymmande gods som kräver hemleverans.

Vi finns i flera länder

  • Vardagar 08-16

Varumärken

Visa alla (432)

Följ oss

© 2021 RoyalDesign.se
Handla och betala tryggt hos oss