Köttyxan har ett kraftigt rektangulärt och högt blad, ofta med praktiskt hål för upphängning, och mer tyngd än kockknivar och förskärare. Det gör det möjligt att med svingande rörelser stycka kyckling, hacka fram grytbitar och avskilja brosk från köttbitar. Men köttyxan är även praktisk att ha till hands när du ska skära vegetabiliska råvaror med hårda skal, som pumpor, eller för att klyva kålrot och andra rotsaker i mer hanterliga delar. Här hittar du köttyxor med blad av stål och skaft av plast, stål eller trä. De är mellan 15 och 20 cm långa, från märken som Global, Kitchen Craft, Morberg, Zwilling och Wüsthof.
Skötselråd: Diska din köttyxa för hand och torka varsamt med en diskhandduk. Slipa vid behov, och förvara på en säker plats.
Köttyxan Grand Prix II av Wüsthof ingår i en serie tillsammans med en rad olika knivsorter, set och tillbehör med samma design . Under varje produktartikel kan du se vilken serie respektive köttyxa tillhör, och beställa fler delar om du önskar. Du kan förstås också komma tillbaka och komplettera med fler delar längre fram, närhelst du har lust.