Paellapannor

Maträtten paella har fått sitt namn från spanskans ord för stekkärl, och har på så vis blivit synonymt med pannan som används vid tillagningen. Paellapannan är till formen ett större stekfat med låg kant och handtag på sidorna – perfekt för tillagning av den populära risrätten.
Filter
2 produkter
SagaformDoris Paellapanna Svart, 23,5 cm
249 kr
I webblager

Paellapannans användningsområden

Paellapannans stora, runda botten och låga kanter gör den perfekt vid tillagning av den klassiska risrätten, men den går även bra att använda för stekning. Pytt-i-panna trivs utmärkt bra i en paellapanna exempelvis! Formen på pannan gör att den lämpar sig väl för utomhusmatlagning över öppen eld eller gaslåga, och med en större panna får du plats att laga mat åt ett helt festsällskap. Paellan serveras traditionellt direkt ur pannan, och tack vare att den kan varieras i oändlighet passar den smakmässigt de allra flesta.

Variera din paella efter säsong och smak

Basen i en paella är givetvis ris, men utöver detta kan du faktiskt ha i nästan vad som helst utan att spanjorerna höjer på ögonbrynen. I det klassiska Valencianska receptet består basen av saffranskryddat ris, höns eller kyckling, kanin, paprika och massor av kryddor. Numera är olika typer av skaldjurspaellor vanliga med bland annat jätteräkor och blåmusslor. Paellan uppstod på 1700-talet ur en Cajsa Wargsk  ”man tager vad man haver”-filosofi, så att anpassa innehållet i pannan efter vad kylskåpet och säsongen har att erbjuda är helt rätt!