Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butik
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Accessoarer
Utemiljö
Varumärken
Varumärken
Kampanjer
Alla erbjudanden
Nyheter
Outlet
Inspiration
Följ oss
Sök
Checkbox
Gratis frakt över 499 kr
Checkbox
Snabba trygga leveranser
Checkbox
Öppet köp till 31/1 - 23

Tolix

Genom att komma på ett nytt sätt att skydda metall från att rosta insåg Xavier Pauchard att han va en affärsidé på spåren. Detta blev starten på en ny karriär för takläggaren och början på en framgångssaga inom möbelindustrin. Idag, över 80 år senare, är klassiker som Marais A-stol och modellen A56 kända världen över.
I webblager
0 produkter

Tolixstolen - en modern klassiker

Året var 1907 när grundaren Xavier Pauchard insåg vad som hände om man doppade en metallstol i smält zink. Att metallen då inte rostade var en lösning på mångas problem med möbler för utomhusbruk. Den klassiska stolen Tolix blev snabbt en favorit hos caféer och uteserveringar världen över, då den var designad för att kunna stå emot alla väderlag. Trots att stolen till och med hade hål i sitsen för att låta regnet rinna rakt igenom möbeln, fick Xavier Pauchard kritik då Tolix inte gick att stapla. Formgivaren ändrade inte långt därpå designen och idag kan Tolix staplas i högar om 25.

Fram till år 2004 var företaget familjeägt, men är idag en del av kollektionerna på MoMa i New York, Pompidou Centre i Paris och Vitra design collection i Weil am Rhein i Germany. Tolix stolar och pallar har blivit designfavoriter världen över, och räknas idag ofta till klassikerna.

Möbler Belysning Inredning Köket Textil & Mattor Servering Accessoarer Utemiljö Varumärken Kundtjänst & Information Kampanjer Alla erbjudanden Nyheter Outlet Inspiration