Skip to content

Santokuknivar

Santokuknivar är japanska kockknivar som är användbara och allsidiga, och därmed populära. Dessa knivar lämpar sig bra till att skära och hacka med lite mer hastighet. Passar till såväl grönsaker, fisk och fågel som mjukt kött. Här hittar du utvalda santokuknivar från kända varumärken, till rätt pris.
20 produkter
BLACK MONTH
SatakeKuro Santokukniv 18 cm
1 393 kr
Rek. pris2 199 kr
I webblager – endast 4 st kvar
GlobalG-57 Santokukniv 16 cm
725 kr1 449 kr
I webblager
WüsthofPerformer Santokukniv 17 cm
2 500 kr3 125 kr
I webblager
WüsthofAmici Santokukniv 17 cm
2 140 kr2 675 kr
I webblager
WüsthofClassic Ikon Santokukniv, 17 cm
1 380 kr1 725 kr
I webblager
WüsthofClassic Santokukniv, 17 cm
1 100 kr1 375 kr
I webblager
WüsthofClassic Chai Dao Kniv, 17 cm
1 199 kr1 499 kr
I webblager
WüsthofClassic Colour Santokukniv 17 cm, Velvet Oyster
999 kr
Rek. pris1 375 kr
I webblager
MareldSantokukniv 18 cm, Pakkaträ
599 kr
I webblager
Robert WelchSignature Knivset, 3 Delar
2 027 kr
Rek. pris3 379 kr
I webblager
YaxellKetu Santokukniv, 16,5 cm
1 807 kr
Rek. pris2 899 kr
I webblager – endast 5 st kvar
KyoceraShin Santokukniv 14 cm, Svart
1 299 kr
I webblager – endast 4 st kvar
WüsthofPerformer Rotoku Santokukniv 18 cm
2 500 kr2 995 kr
I webblager – endast 4 st kvar
FiskarsAll Steel Santokukniv, 17 cm
649 kr
Rek. pris989 kr
I webblager – endast 3 st kvar
WüsthofClassic Colour Santokukniv 17 cm, Wild Blueberry
999 kr
Rek. pris1 499 kr
I webblager – endast 3 st kvar
Vargen & ThorGlima Santokukniv 15 cm Stål
663 kr995 kr
Leveranstid: 2-3 veckor

Populär japansk kniv

Santoku kan översättas med “tre dygder”, vilket ska syfta på tre sysslor i kokkonsten, nämligen tärna, hacka och strimla. Bladet är relativt kort och tunt, med rak egg och en spets som är rundad nedtill, och kniven vilar lätt och behagligt i handen. De flesta är tillverkade i kolstål, med det finns också modeller med keramiska blad. Eftersom santokukniven i jämförelse med en europeisk kockkniv är kortare, kan det för en användare med små händer kännas som att hitta hem, medan en med stora händer kan ha svårare att vänja sig.

Generellt är japanska knivar hårdare i stålet med vassare egg. De är mindre böjliga än de europeiska knivarna, och lämpar sig bäst till lite mjukare råvaror och framförallt grönsaker. Eftersom bladet är mindre böjligt är det viktigt att du inte pressar det igenom utan att den samtidigt rör sig framåt och/eller bakåt. Du bör också undvika att vrida den åt sidorna när kniven arbetar sig genom råvaran. Detta för att inte påfresta och riskera att skada den tunna eggen.

Beställ din santokukniv smidigt online

Välj bland santokuknivar från märken som Global, Tamahagane, Kai och Kyocera. Bladen är tillverkade i olika typer av stål och keramik, somliga räfflade eller olivslipade längs sidorna vilket förhindrar att råvaran klibbar fast mot bladet. Missa inte att kika på tillbehör för förvaring och knivvård, och våra övriga kategorier. Hos oss handlar du funktionell och stilsäker design ur ett stort utbud, till rätt pris.