Santokuknivar

Santokuknivar är japanska kockknivar som är användbara och allsidiga, och därmed populära. Dessa knivar lämpar sig bra till att skära och hacka med lite mer hastighet. Passar till såväl grönsaker, fisk och fågel som mjukt kött. Här hittar du utvalda santokuknivar från kända varumärken, till rätt pris.
Filter
21 produkter
KyoceraShin Santokukniv 14 cm, Svart
1 299 kr
I lager, leverans innan jul!
MareldSantokukniv 18 cm, Pakkaträ
599 kr
I lager, leverans innan jul!
KyoceraShin Kockkniv / Santokukniv 16 cm, Svart
1 299 kr
I lager, leverans innan jul!
Robert WelchSignature Knivset, 3 Delar
2 559 kr
Rek. pris3 199 kr
I lager, leverans innan jul!
WMFKineo Santokukniv, 18 cm
909 kr
I lager, leverans innan jul!
FiskarsTitanium Santokukniv, 16 cm
1 035 kr
Rek. pris1 489 kr
I webblager – endast 2 st kvar
EGOVG-10 Santokukniv 18 cm
1 799 kr
I lager, leverans innan jul!
YaxellSuper Gou Santokukniv, 16,5 cm
5 599 kr
I lager, leverans innan jul!
WüsthofClassic Colour Santokukniv 17 cm, Purple Yam
1 375 kr
I lager, leverans innan jul!
YaxellKetu Santokukniv, 16,5 cm
3 699 kr
I webblager – endast 1 st kvar
WüsthofAmici Santokukniv 17 cm
2 675 kr
Leveranstid: 2-3 veckor
WüsthofPerformer Santokukniv 17 cm
2 200 kr
Rek. pris3 125 kr
Leveranstid: 2-3 veckor
SatakeKuro Santokukniv 18 cm
1 999 kr
Tillfälligt slut
WüsthofClassic Colour Santokukniv 17 cm, Velvet Oyster
1 375 kr
Tillfälligt slut
FiskarsAll Steel Santokukniv, 17 cm
849 kr
Tillfälligt slut
WüsthofClassic Santokukniv, 17 cm
1 375 kr
Tillfälligt slut
WüsthofClassic Ikon Santokukniv, 17 cm
1 725 kr
Tillfälligt slut
WüsthofClassic Chai Dao Kniv, 17 cm
1 499 kr
Tillfälligt slut

Populär japansk kniv

Santoku kan översättas med “tre dygder”, vilket ska syfta på tre sysslor i kokkonsten, nämligen tärna, hacka och strimla. Bladet är relativt kort och tunt, med rak egg och en spets som är rundad nedtill, och kniven vilar lätt och behagligt i handen. De flesta är tillverkade i kolstål, med det finns också modeller med keramiska blad. Eftersom santokukniven i jämförelse med en europeisk kockkniv är kortare, kan det för en användare med små händer kännas som att hitta hem, medan en med stora händer kan ha svårare att vänja sig.

Generellt är japanska knivar hårdare i stålet med vassare egg. De är mindre böjliga än de europeiska knivarna, och lämpar sig bäst till lite mjukare råvaror och framförallt grönsaker. Eftersom bladet är mindre böjligt är det viktigt att du inte pressar det igenom utan att den samtidigt rör sig framåt och/eller bakåt. Du bör också undvika att vrida den åt sidorna när kniven arbetar sig genom råvaran. Detta för att inte påfresta och riskera att skada den tunna eggen.

Beställ din santokukniv smidigt online

Välj bland santokuknivar från märken som Global, Tamahagane, Kai och Kyocera. Bladen är tillverkade i olika typer av stål och keramik, somliga räfflade eller olivslipade längs sidorna vilket förhindrar att råvaran klibbar fast mot bladet. Missa inte att kika på tillbehör för förvaring och knivvård, och våra övriga kategorier. Hos oss handlar du funktionell och stilsäker design ur ett stort utbud, till rätt pris.