category
Playsam

Playsam

I sortimentet från Playsam finner du träleksaker med tidlös och skandinavisk design, bland annat den klassiska träbilen Streamliner och gunghästen Rocking Horse.

Kategorier (2)
Stäng filter
Öppna filter
Accessoarer
Öppna filter
Barnrumsinredning
Serie (1)
Öppna filter
Färg (2)
Öppna filter
I lager
3 produkter
1 161 kr1 659 kr
Lagervara Lagervara
132 kr189 kr
Lagervara Lagervara
1 659 kr
Lagervara Lagervara
Du har visat 3 av 3 produkter

Bilen Streamliner & andra populära träleksaker

Playsam tillverkar tidlösa leksaker med en klassisk och svensk design. Här finner du ett brett utbud av exklusiva gåvor och presenter i form av träleksaker som är tillverkade med stil och finess i en lekfull anda. Troligtvis kommer du att känna igen den populära träbilen Streamliner, dockvagnen Childhood, eller den klassiska gunghästen, Rocking horse. Dessa leksaker har kommit att bli några av Playsams storsäljare ända från start.

Med sin unika design och känsla som talar direkt till våra sinnen, vill Playsam väcka lekfullheten och glädjen till liv, hos både stora och små. Enkla och avskalade former, kombinerat med en lekfull design som inspirerar är något som kännetecknar Playsam. Detta gör även leksakerna från Playsam till en perfekt gåva att ge bort, oavsett ålder.  

Playsam grundades i Kalmar år 1984 av Carl Zedig vars vision var att tillverka träleksaker med ett unikt uttryck och design. Tillsammans med ett flertal duktiga grafiker och designers satte produktionen igång och många av de första leksakerna som tillverkades från starten, är än idag Playsams storsäljare. Skaparen bakom leksaksflygplanet Jetliner, leksaksbilen Streamliner F1 och ursaaken Saab 001, är ingen mindre än formgivaren Ulf Hanses. Björn Dalström är istället namnet på den skapare som ligger bakom gungkaninen Rocking Rabbit och leksaksbilen Toycar, som även de kommit att bli två riktiga klassiker.

Den igenkännbara designen som präglar leksakerna från Playsam berättar om företagets unika historia och arv. Ända sedan grunden lades har fokus legat på att sätta kvaliteten i första hand samt att endast tillverka produkter av organiskt material. Trots rådande trender som hela tiden förnyas, tycks människor ändå återkomma till den klassiska design och utformning som Playsam står för. Leksakerna har med andra ord kommit att bli en samling riktiga klassiker.

Playsam har fortsatt att fånga fantasin hos designälskare runt om i världen och har skådats på ett otaligt antal berömda museer, institutioner och butiker runt om i världen. Playsam har även blivit belönat flera gånger med utmärkelsen ”Utmärkt Svensk Form” från Svensk Form.

Vi har betyget null av 10 baserat på 0 omdömen. Powered by: Trustpilot