category
Sägen

Sägen

Sägen smycken är tillverkade av återvunnet material med skandinaviska porslinsmotiv från 50-talet och framåt. De handtillverkade silversmyckena har motiv från bland annat välkända Rörstrand och Gustavsberg porslinserier.

Kategorier (2)
Stäng filter
Öppna filter
Herrsmycken
Öppna filter
Smycken
Serie (4)
Öppna filter
Färg (7)
Öppna filter
Material (5)
Öppna filter
I lager

Silversmycken med klassiska porslinsmotiv

Sägen är historien om de övergivna porslinskatterna och klassiska minnen som samlats i en unik smyckessamling. I sortimentet från Sägen finner du ett brett utbud av vackra smycken med allt ifrån örhängen och ringar, till armband och stilfulla halsband.

Med en kärlek till klassisk design och en stor skaparlust slipade och infattade svenska Elin Sigrén till sin första smyckekollektion. I det idylliska barndomshemmet strax utanför Visby, under några varma sommarmånader, kom den första kollektionen till som innehöll totalt 20 st silver och porslinssmycken. Året var 2007 då grunden till Sägen lades och det dröjde inte länge innan allt fler fick kännedom om denna unika smyckessamling. Idag finns Sägen representerat över hela världen och pryder några av de finaste butiker och varuhus.

Sägen kännetecknar en glänsande mix av både det förflutna och framtiden, genom att kombinera det konstnärliga arvet från återvunnet porslin och vintagedetaljer, med nutida skandinavisk design. Inspirationen är hämtad från det skandinaviskt enkla och stilrena med en ambition att skapa ett tidlöst smycke att föra vidare i arv, generation efter generation.

Sägen Classics innehåller några av de skandinaviska porslinsklassikerna som på ett återvunnet vis fått ett nytt modernt uttryck i form av vackra silversmycken. Här finner du motiv från bland annat Rörstrand och Gustavsberg, och porslinet som återanvänds inom smyckestillverkningen kommer direkt från dessa porslinsfabriker. Detta är anledningen till att Sägen kan stå för sin moderna design kombinerat med redan existerande material. Smyckena från Sägen är dessutom unika i sitt slag då varje smycke är handgjort, slipat och infattat i fint återvunnet silver. Detta arbetssätt är mycket krävande vilket ställer höga krav och en unik hantverkarskicklighet för att tillverka varje enskilt smycke. Porlinssmyckena från Sägen finner du samlade i den eleganta kollektionen; Fine eco luxury jewelry.

I sortimentet från Sägen finner du även ett spännande utbud av stålsmycken, även kallade Sägen Contemporary. Dessa smycken är tillverkade i nickel- och rostfritt stål och ambitionen är att även dessa smycken ska innehålla återvunnet och egenproducerade material.

Kombinerat med olika uttryck och material hittar du här uttrycksfulla smycken och spännande design med någonting för alla.

Vi har betyget null av 10 baserat på 0 omdömen. Powered by: Trustpilot