Sök
Service
Kundtjänst
Shops
Butiker
Brands
Varumärken
News
Nyheter
Campaign
Kampanjer
Inspiration
Inspiration
Möbler
Belysning
Inredning
Köket
Textil & Mattor
Servering
Smycken & Accessoarer
Utemiljö
Upptäck mer från Royal Design
Kampanjer
Nyheter
Outlet
Varumärken
Rum
Följ oss
category
Sägen

Sägen

Sägen smycken är tillverkade av återvunnet material med skandinaviska porslinsmotiv från 50-talet och framåt. De handtillverkade silversmyckena har motiv från bland annat välkända Rörstrand och Gustavsberg porslinserier.

Kategorier (2)
Stäng filter
Öppna filter
Herrsmycken
Öppna filter
Smycken
Serie (4)
Öppna filter
Färg (6)
Öppna filter
Material (4)
Öppna filter
I lager
Pris
Stäng filter
395 kr2 495 kr
16 produkter

Sägen

Virrvarr Örhängen Ø13mm, Vit
395 kr
Du har visat 16 av 16 produkter

Silversmycken med klassiska porslinsmotiv

Sägen är historien om de övergivna porslinskatterna och klassiska minnen som samlats i en unik smyckessamling. I sortimentet från Sägen finner du ett brett utbud av vackra smycken med allt ifrån örhängen och ringar, till armband och stilfulla halsband.

Med en kärlek till klassisk design och en stor skaparlust slipade och infattade svenska Elin Sigrén till sin första smyckekollektion. I det idylliska barndomshemmet strax utanför Visby, under några varma sommarmånader, kom den första kollektionen till som innehöll totalt 20 st silver och porslinssmycken. Året var 2007 då grunden till Sägen lades och det dröjde inte länge innan allt fler fick kännedom om denna unika smyckessamling. Idag finns Sägen representerat över hela världen och pryder några av de finaste butiker och varuhus.

Sägen kännetecknar en glänsande mix av både det förflutna och framtiden, genom att kombinera det konstnärliga arvet från återvunnet porslin och vintagedetaljer, med nutida skandinavisk design. Inspirationen är hämtad från det skandinaviskt enkla och stilrena med en ambition att skapa ett tidlöst smycke att föra vidare i arv, generation efter generation.

Sägen Classics innehåller några av de skandinaviska porslinsklassikerna som på ett återvunnet vis fått ett nytt modernt uttryck i form av vackra silversmycken. Här finner du motiv från bland annat Rörstrand och Gustavsberg, och porslinet som återanvänds inom smyckestillverkningen kommer direkt från dessa porslinsfabriker. Detta är anledningen till att Sägen kan stå för sin moderna design kombinerat med redan existerande material. Smyckena från Sägen är dessutom unika i sitt slag då varje smycke är handgjort, slipat och infattat i fint återvunnet silver. Detta arbetssätt är mycket krävande vilket ställer höga krav och en unik hantverkarskicklighet för att tillverka varje enskilt smycke. Porlinssmyckena från Sägen finner du samlade i den eleganta kollektionen; Fine eco luxury jewelry.

I sortimentet från Sägen finner du även ett spännande utbud av stålsmycken, även kallade Sägen Contemporary. Dessa smycken är tillverkade i nickel- och rostfritt stål och ambitionen är att även dessa smycken ska innehålla återvunnet och egenproducerade material.

Kombinerat med olika uttryck och material hittar du här uttrycksfulla smycken och spännande design med någonting för alla.

Nyhetsbrev
Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.
Checkbox

Om Royal Design

Sveriges största utbud av inredning, möbler och design till ditt hem. RoyalDesign erbjuder ett sortiment med över 50 000 produkter. Inredning på nätet när det är som bäst.

* Fri frakt över 479 kr gäller ej möbler och skrymmande gods som kräver hemleverans.

  • Vardagar 08-16

Varumärken

Visa alla (430)

Följ oss

© 2020 RoyalDesign.se
Handla och betala tryggt hos oss